Annons

Annons

Akta hunden när du grillar!

Grillarna går varma i trädgårdar och på terrasser runtom i landet. Men akta så att hunden inte bränner sig på grillen eller får i sig farliga rester!

Barbecue with dog

Självklart vill vovven vara med där det händer. Men glöm inte att hålla koll så att den inte sätter tassarna på den glödande varma grillen. Är ni på utflykt och har engångsgrillen med er? Glöm inte heller att packa ihop engångsgrillen ordentligt när ni grillat i det gröna. Det kan vara lockande för en liten vovve att slicka rent grillen när maten är uppäten, men tänk på att en trasig engångsgrill i aluminium kan vara väldigt vass.

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

Gamla grillspett smakar mums för en hund. Doften av mat sitter kvar och om du använder ett engångsspett av trä är det ett ögonblicks verk att tugga sönder det. I värsta fall kan en bit av spettet sticka hål på tarmar eller på magsäcken. Lämna inga spett framme!

Om hunden tuggar sönder grillade kött-, fisk- eller fågelben blir de vassa och kan fastna i gommen eller matstrupen. Ja, de kan till och med perforera tarmarna om det vill sig riktigt illa. Men en grillad majskolv kan faktiskt vara precis lika farlig. Den kan sätta sig som en propp i tarmen och göra vovven förstoppad. Om din hund kräks och inte kan behålla mat och dryck – eller om den har svått att uträtta sina behov – kanske något har fastnat i tarmarna. Ta hunden till veterinären! Vill det sig riktigt illa kan den dö av svält eller törst annars.

Ring veterinären!

Kontakta alltid veterinär eller djursjukhus om din hund är allmänpåverkad eller om det på annat sätt är brådskande.

Om du behöver hjälp på tider då du har svårt att nå din vanliga veterinär kan du alltid kontakta Agrias telefonveterinär, 0900-100 51 61. De har öppet på vardagar 16.00-24.00, helger 07.00-24.00. Samtalet kostar 60 kronor. Du behöver inte vara kund hos Agria. Alla djurägare är välkomna att ringa!

Av Marie Flodin Foto Thinkstock

 


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…