Annons

Annons

Alexander Falk, 18, har dött – tusentals sörjer tv-favoriten

Alexander Falk tog svenska folket med storm när han berättade om sitt öde under Barncancergalan – att han hade drabbats av en så aggressiv cancerform att läkarna bara gav honom några månader att leva. Nu har Alexanders kamp tagit slut, under onsdagen somnade han in. Efter beskedet sörjs han av tusentals.

18-årige Alexander Falks livsöde berörde inte bara svenska folket – utan även de svenska kändisarna. När han i oktober deltog i Barncancergalan, som leddes av Carina Berg, föll många tårar när han berättade om vad läkarna upptäckt: han hade drabbats av en så elak och aggressiv cancerform att han bara hade månader kvar att leva. Läkarna stod maktlösa.

Annons

Sofia Wistam, Mattias Särnholm och Shima Niavarani var bara några av alla de kända profilerna som grät efter att Carina Berg intervjuat Alexander.

– Du är så cool och stark, sa Berg märkbart rörd efter mötet.

Efteråt berättade Alexander för Expressen att han inte längre var rädd för sitt öde, att hans cancer inte gick att göra något åt.

– Nej, egentligen slutade jag att oroa mig för tre år sedan. Jag kan ändå inte styra vad som händer och då är det dumt att gå runt och vara ledsen.

Aa de e vi, Johan Falk X2

A post shared by Alexander Falk® (@alexanderfalk) on

Hans positiva inställning och egenskapen att se det goda i det bedrövliga gjorde att han vann tusentals personers hjärtan. I sociala medier var han öppen om sitt livsöde och på Instagram följer 59 000 personer Alexander Falk. Många kändisar har backat Alexander och bland annat har Jacob Eklund som spelar ”Johan Falk” träffat sitt största fan, och även Yotubestjärnorna Joakim och Jonna Lundell har spenderat tid med 18-åringen.

Under onsdagskvällen rapporterade Expressen att Alexanders kamp har fått ett slut, under onsdagen somnade han in i sitt pojkrum med familjen samlade runt sig.

– Vi kramade och pussade honom när han låg där. Han andades väldigt hastigt och sedan så vände han sig bara mot väggen och somnade in, säger pappan Thomas Falk till tidningen.

Han berättar att Alexander Falk förmodligen var vid medvetande in i det sista.

– Han märkte att folk var runtomkring honom men han hade svårt att uttrycka sig, säger Thomas Falk.

Det var en båda ledsam och bra kväll, hoppas ni har det underbar ikväll så kanske vi ses någon gång! @jockiboi

A post shared by Alexander Falk® (@alexanderfalk) on

18-åringens sista inlägg på Instagram var för en vecka sedan, han publicerade då en selfie där han tackade för allt stöd och kärlek han fått.

”Jag mår skit just nu så måste vila, dagarna bli som ni alla vet jobbigare å jobbigare. De e sjukt svårt å andas å Medans jag skriver det här inlägget så känner jag hur jag vill bara somna in koma typ, puss på er alla iallafall! Jag är inte död ännu, visst vi vet att slutet är snart, men med ert stöd så kämpar vi in i det sista”, skrev han.

Inlägget har i skrivande stund gillats av fler än 31 000 personer och har drygt 12 000 kommentarer där följarna sörjer Alexander.

https://www.instagram.com/p/BR54IzjhUf7/?taken-by=alexanderfalk

Efter beskedet har vännerna bland annat arrangerat en minnesstund för Alexander, och på sociala medier är det oräkneligt många som hyllar den fina 18-åringen. Bland annat tidigare nämnda Joakim Lundell som tagit vännens bortgång med enorm sorg.

”Cancern har tagit en av dom finaste människorna jag träffat, och idag släpper jag allt jobb och ber er alla visa respekt och låta mig sörja ifred”, skriver Joakim.

https://www.instagram.com/p/BSOXC_FAesc/?taken-by=joakimlundell

Vila i frid Alexander, och tack för allt du gett oss.

Text: Malin Ljung/Hänt
Foto: Kanal 5, Instagram


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…