Annons

Annons

Äppelglögg med ingefära

Gör enkelt en frisk och god glögg med smak av äpple, ingefära och kardemumma!

Alkoholfri äppelglögg med ingefära – recept

6–8 personer
3 cm färsk ingefära
2 dl vatten
2 kanelstänger
½ tsk kardemummakärnor
1 stjärnanis
1 dl rörsocker
1 apelsin, skal och pressad saft
1 liter äppelmust

Annons

Garnering:
2 röda äpplen

1. Skala och skiva ingefäran tunt. Koka upp vatten, ingefära, kanel, kardemumma, stjärnanis och rörsocker i en kastrull, och låt koka, ca 4 minuter.
2. Tvätta apelsinen noga och skala den tunt med en potatisskalare. Blanda sockerlag, apelsinskal, apelsinsaft och äppelmust och låt stå och dra ett par timmar. Tillsätt eventuellt lite calvados.
3. Vid servering: Värm glöggen och lägg i äppelklyftor.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Edward Blom släpper egen glögg: ”Maffig och mysig”

Saffranscrostini med chèvreröra

Värmande ciderglögg till advent


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…