Annons

Annons

Alla pratar om Pokémon!

Man ser dem överallt - hemma på gatan, på stranden, i parken, utanför mataffären, på badhuset... Unga som gamla går omkring och stirrar ner i sina mobiltelefoner. Vad sysslar de med? De är på Pokémonjakt!

Pokemon Pikachu
Japanska spelsuccén Pokémon Go har fått hela världen att gå ut i solen. Man ser folk vandra över sädesfält, stadstorg, stränder och köpcenter, småbåtshamnar, skolgårdar, gågator och kohagar. De som jagar Pokémons är överallt – och alla har de mobilen i högsta hugg.
Spelet har på kort tid blivit oerhört populärt men också omdebatterat. I och med att figurerna man ska jaga uppenbarar sig i mobilen så har folk en tendens att inte se sig för riktigt.

Annons

De går rakt ut i gator, snubblar över saker eller går in i lyktstolpar. En har till och med trillat utför ett stup och det har hänt flera trafikolyckor då förare jagar Pokémons bakom ratten istället för att köra bil.
Men på det hela taget har spelet skapat en världsrevolution. Dels går det hem i alla åldrar men framför allt får det ut stillasittande och glåmiga spelungdomar i solen. Speciellt föräldrar till barn med autismdiagnoser jublar när de nu ser hur deras tidigare blyga, stillasittande barn plötsligt hittat ett mål och är ute och rör på sig.
Man må se radiostyrd ut där man går med ögonen i mobilen, men det kanske det är värt. För Nintendo har lyckats med något få andra gjort hittills – ett spel som kombinerar spelens värld med den riktiga, samtidigt som det får upp folk från spelstolarna där hemma.
Visst kan man gå ut och promenera utan att spela Pokémon Go – men spelet är ett bra sätt för gemensamma upplevelser med en annan generation om inte annat. Motionen, sällskapet och friska luften får du på köpet.

Vill du också spela Pokémon Go? Så här gör du>>

Av Katarina Markiewicz och Erika Svernström Foto AOP-IBL Artikeln är faktagranskad av Pokémontokig ungdom


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…