Annons

Annons

Allt i en form!

En bra ”tager vad man haver- recept”. Utgå från kyckling och potatis och använd de grönsaker du har hemma.

kyckling

4 personer
900 g kycklingdelar
1/2–1 tsk salt
800 g små potatisar
(t ex delikatesspotatis)
1 sötpotatis
3 morötter
2 små rödlökar
3 msk olivolja
1 msk smulad
hönsbuljongtärning
1 ask cocktailtomater
4–6 vitlöksklyftor
1 msk hackad timjan
1 dl oliver
1/2 dl vitt vin eller
2 msk färskpressad
citronsaft
ca 1 dl hönsbuljong

Annons

Garnering:
flingsalt
färska örter

Sätt ugnen på 175 grader.
Gnid in kycklingen med salt. Dela potatisen. Skala och skär sötpotatisen i bitar. Skala och skär morötterna i stavar. Skala och klyfta löken.
Blanda grönsakerna med hönsbuljongtärningen utrörd i oljan i en ugnssäker långpanna med bakplåtspapper. Blanda i tomaterna och vitlöksklyftorna.
Lägg ner kycklingen. Sätt pannan i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Rör om grönsakerna och vänd kycklingen 1–2 gånger under tiden. Strö över timjanen, lägg på oliverna, ringla över vinet eller citronsaften blandad
med hönsbuljong och stek ytterligare 10–15 minuter eller tills kycklingen och grönsakerna är färdiga. Garnera med flingsalt och färska örter.

Foto Ulrika Pousette


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…