Annons

Annons

Allt om nya säsongen av Så mycket bättre

Nu har artisterna som ska tolka varandras låtar och berätta sina livs historier landat på Gotland. I nya säsongen av Så mycket bättre i TV4 ryms allt från schlagerdrottningar till soulkillar och dansbandskungar. ”Jag kommer inte att vara enfaldig och prata om sånt som folk redan hört. Jag kommer att prata om intressanta saker", säger Christer Sjögren till Expressen.

Programmet Så mycket bättre har blivit en återkommande publikmagnet i TV4:s utbud. Ett program som varje år brukar generera en del hits och återuppväcka slumrande karriärer.

Framgången bygger på en blandning av artister. Från relativt nytända stjärnor till folkkära ikoner i alla genrer.

Annons

Förra året var Kikki Danielsson den folkkäre artisten som både beundrades och bjöd på sig själv. Programmet drog fortfarande storpublik till tv-sofforna men tittarsiffrorna 2017 var med 1,4 miljoner de lägsta sedan starten 2010, enligt Aftonbladet.

Enligt produktionens egen analys handlar det om att det har varit svårt att locka tv-tittarna till de avsnitt där de yngre och mer okända artisterna haft sin dag.

– Det har vi försökt att se över litegrann, säger exekutiv producenten, Martin Nygren till tidningen.

Christer Sjögren: Spriten blev min bästa vän

Christer Sjögren firar 50 år som artist och debuterar i ”Så mycket bättre” samma år.

Här är årets artister i ”Så mycket bättre”

Nu har årets stjärnuppbåd samlats på pensionat Grå gåsen i Burgsvik på Gotland för inspelningen av ännu en säsong. Laguppställningen i  Så mycket bättre 2018 är Christer Sjögren, Stor, Louise Hoffsten, Charlotte Perrelli, Eric Gadd, Linnea Henriksson och Albin Lee Meldau.

För dansbandsikonen Christer Sjögren är det något av ett jubileumsår. I år firar Vikingarnas förre frontman 50 år som artist och då passade en inbjudan till Så mycket bättre väl in i planerna.

Christer Sjögren har redan tidigare varit öppen med att han haft problem med spriten och skulle inte backa för att tala om det i programmet.

– Jag är inte blyg eller rädd för att prata om det, säger han till Expressen.

Charlotte Perrelli är med i ”Så mycket bättre” 2018

Gravida artisten Charlotte Perrelli tänker inte hoppa studsmatta på Gotland. Bild. IBL

Charlotte Perrellis undantag

Inspelningarna kommer att bli speciella för Smålands stora bidrag till artisthimlen. Charlotte Perrelli, 42, väntar nämligen sitt fjärde barn. Det andra tillsammans med maken Anders Jensen. De omständigheterna innebär dock ingen specialbehandling av produktionen.

Familjer får inte vara med vid inspelningarna oavsett om man är gravid eller ej.

Charlotte Perrelli själv ser ingenting konstigt med att förena graviditet och arbete.

– Det är inte första gången och jag har jobbat tidigare under graviditeter, säger hon till Expressen.

– Jag kommer ju självklart inte att ställa mig och hoppa studsmatta hela dagarna, men annars tror jag inte det blir några konstigheter.

Monica Z hyllas i Så mycket bättre. Precis som under några av de tidigare säsonger kommer Så mycket bättre att göra ett hyllningsprogram. 2016 hyllades Ted Gärdestad och året efter var det Sven-Erik Magnusson från Sven-Ingvars som hyllades i närvaro av sonen Oscar Magnusson.

Läs också: Oscar Magnusson tar över mikrofonen efter pappa i Sven-Ingvars

I år är det dags för en kvinna. Monica Zetterlund, en av de största i svensk musik- och nöjeshistoria. Monica Zetterlund, från Hagfors i Värmland, sjöng jazz med storheter som Bill Evans och var självklar komedienne i Hasse & Tage-produktioner som ”Spader madame” och ”Att angöra en brygga” till exempel.

Ett val som hyllats av årets deltagare.

– Både Louise (Hoffsten) och Linnea (Henriksson) har ju sina rötter i jazz, så de blev helt begeistrade. Och Christer (Sjögren) är ju från samma ort nästan som Monica, Hagfors båda två, värmlänningar, så han känner också en stark koppling till Monica, säger exekutive producenten Martin Nygren till Aftonbladet.

Läs också: Monica Z – ett naturbarn som inte ville bli vuxen

Monica Zetterlund hyllas i ”Så mycket bättre”

Sångerskan och skådespelaren Monica Zetterlund får ett hyllningsprogram i ”Så mycket bättre”. Bild: IBL

 

”Så mycket bättre” sänds i TV4 under hösten 2018

Text: Henrik Högström

Läs också:

Dansbandsartisten Christer Sjögren: Min fattiga uppväxt har gjort mig ödmjuk

Louise Hoffsten: Jag ångrar inte att jag berättade om min sjukdom

Tårarna under hyllningen till Sven-Erik Magnusson


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…