Annons

Annons

Allt om premiären av ”Lotta på Liseberg”

Lotta Engberg kan inte tänka sig en sommar utan allsången i Göteborg. ”Det är ju lite min baby”, säger hon till Aftonbladet inför premiärsändningen av "Lotta på Liseberg".

Lotta på Liseberg fyller 10 år

Lotta Engberg leder allsången på Liseberg när programmet firar 10 år. Bild:IBL

Lotta Engberg och allsången på Liseberg har blivit en sommartradition. I år blir det dubbelt jubileum. Det är 15 år sedan Lotta började ta ton tillsammans med publiken och tio år sedan programmet började sändas i TV.

Annons

Programledaren själv verkar långtifrån trött på huvudrollen.

– Det är ju lite min baby. Det skulle kännas förfärligt konstigt om jag inte gjorde Liseberg utan bara var ledig en hel sommar, säger hon till Aftonbladet inför premiären.

Som vanligt är det en stor produktion bakom programmet. Men Lotta Engberg har en stor del i det exekutiva ansvaret. Det gäller allt från val av gäster till låtar och vinklar.

– Jag är ingen diktator men jag styr allt. Även om jag har hjälp av en fantastisk redaktion så är jag inblandad i allt. Framför allt i slutskedet. Det är jag som sätter körschemat och paketerar programmet, säger hon till tidningen.

De uppträder i premiären av ”Lotta på Liseberg”

Som vanligt strävar Lotta och redaktionen efter en spännande blandning i gästlistan.

Här finns en bredd från ”gamla rävar” till nya stjärnskott. De senaste tillskotten är Anne-Lie Rydé (16/7), Alcazar (23/7), Kalle Moraeus (6/8) och Per Andersson (13/8).

I premiären gästas programmet till exempel av Jan Malmsjö, Claes Malmberg, Liamoo, Curt-Eric Holmquist, Peg Parnevik och Now United.

På scen finns även Lottaorkestern med kapellmästare Andreas Landegren.

Jan Malmsjö och Claes Malmberg

Veteranerna Jan Malmsjö och Claes Malmberg spelade ihop i klassiska farsen ”Charleys tant” härom året. I sommar är de aktuella med ”Den fantastiska resan – till the good old days” på Jonsereds Herrgård & Trädgårdar utanför Göteborg.

Claes Malmberg och Jan Malmsjö, Lotta på Liseberg i TV4

Veteranerna Claes Malmberg och Jan Malmsjö sjunger på premiären av ”Lotta på Liseberg”. Bild. IBL

Liamoo

Artisten Liamoo, eller Liam Cacatian Thomassen som han egentligen heter, är född 1997 i Göteborg och slog igenom 2016 då han vann talangtävlingen ”Idol” i TV4. Liamoo deltog i årets melodifestival och kom på sjätte plats med låten ”Last breath”.

Liamoo, Lotta på Liseberg

Smeknamnet Liamoo har blivit artistnamnet för Göteborgaren Liam Cacatian Thomassen. Nu gästar han ”Lotta på Liseberg”. Bild: IBL

Curt-Eric Holmquist

Premiärprogrammet gästas även av ”Lotta på Lisebergs” tidigare kapellmästare Curt-Erik Holmquist. Han har vid sex tillfällen varit dirigent för ”Melodifestivalens” liveorkester och även varit kapellmästare i samband med Eurovision Song Contest 1985.

Carl-Erik Holmquist har också varit underhållningschef på nöjesparken Liseberg i Göteborg.

Curt-Erik Holmquist 2011.

Curt-Erik Holmquist 2011. Bild: IBL Bildbyrån

Peg Parnevik

Peg Parnevik blev känd i realityserien ”Parneviks” i TV3. Hon är dotter till Jesper och Mia Parnevik och barnbarn till folkkäre imitatören Bo Parnevik.

Nu står Peg Parnevik dock på egna ben och har byggt en egen karriär som sångerska och låtskrivare. 2015 gav hon ut debutsingeln ”Ain’t no Saint” och 21 januari 2017 vann Parnevik pris som Årets Nykomling 2016 vid musikgalan P3 Guld.

Peg Parnevik, ”Lotta på Liseberg”

Peg Parnevik har blivit känd för en bredare allmänhet i realityserien ”Parneviks”. Nu är hon med i ”Lotta på Liseberg”. Bild: IBL

Now United

Now United är en så kallad ”supergrupp” som satts ihop av engelsmannen Simon Fuller, producenten som ligger bakom Spice Girls och tv-programmet ”American Idol”.

Bandet består av 14 sångare och dansare från lika många länder. Spelningen på Liseberg är en av gruppens första. Här ska de spela låten ”Summer in the city”. Det är en engelsk version av svenska gruppen Angels gamla dänga ”Sommaren i city” som producerats av svenske hitmakaren Redone.

Se ”Summer in the city” här:

”Lotta på Liseberg” sänds åtta måndagar i rad mellan den 25 juni och 13 augusti klocka 20.00 i TV4!

Text: Henrik Högström

Läs också:


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…