Annons

Annons

Anders Bagge: Det bästa sedan jag började i Idol

Efter en dag full av besvikelser och mindre lyckade framträdande, går det inte att ta miste på Idoljuryns glädje när de äntligen får uppleva ett riktigt bra gruppframträdande i årets slutaudition. "Herreminjesus", utbrister Anders Bagge och spiller ut ett glas vatten i glädjeyran.

Skruvarna börjar dras åt i ”Idol”, och nu ska de som inte riktigt håller måttet hela vägen sållas bort. Efter slutaudition ska bara 20 deltagare återstå och gallringen är stenhård.

I onsdagens avsnitt är det dags för det fruktade gruppmomentet. Alla deltagare har delats in i grupper och tillsammans ska de öva in och framföra en låt inför juryn. De har bara en natt på sig att träna och det märks att många är ovana vid den här typen av samarbeten. Dessutom påverkar tävlingsnerverna deltagarna, och det syns i resultatet.

”Förbaskat slöseri”

När en av grupperna, som enligt juryn innehåller fem av de starkaste rösterna i årets tävling, sumpar sin chans totalt kan inte Nikki Amini hålla tillbaka ilskan.

Annons

Nikki Amini är hård i sin bedömning av flera av grupperna. Bild: TV4

– Förlåt, men vilket förbaskat slöseri med talang! Vad håller ni på med? Ni är fem oerhörda sångröster och ni har sådan potential, och så kommer ni upp och gör den här låten med den här leveransen. Jag tycker väldigt mycket om er, men det här var under all kritik med tanke på den potential ni har, utbrister hon i programmet.

Lyckas imponera

Det går inte särskilt mycket bättre för resten av deltagarna. Men så kommer en av grupperna och vänder trenden. Till skillnad från många av de övriga har de inte valt Justin Timberlakes ”Can’t stop the feeling”, utan satsar i stället på ”Black magic” av Little mix.

Bild: TV4

Även om texten inte alltid sitter till hundra procent lyckas ändå Gabriel Cancela och de andra med det ingen av de andra grupperna gör – att imponera på juryn.

”Pinkade på mig”

Kishti Tomita ställer sig och dansar och utnämner gruppframträdandet till ett av hennes numera klassiska ”halleluja moments”.

Idoljuryns Kishti Tomita dansar av lycka. Brevdi henne sitter Alexander Kronlund, Nikki Amini och Anders Bagge. Bild: TV4

Anders Bagge blir så till sig att han spiller ut ett glas vatten över sina byxor.

– Jag tycker att det är så jävla bra att jag pinkade på mig, skojar han i programmet.

– Herreminjesus, det där är det bästa gruppmomentet sedan jag började i ”Idol”, säger han sedan medan han torkar upp det utspillda vattnet från jurybordet.

Anders Bagge blir imponerad. Bild: TV4

Och så säger Kishti Tomita orden som alla i gruppen väntat på – och längtat efter.

– Ni fem har alla gått vidare.

Kan få en andra chans

Men även om lyckan är total i just den här gruppen, är det många av de andra som tvingas lämna resan innan den knappt hann börja.

Alla är inte lika lyckliga som de här efter gruppmomentet. Bild: TV4

För att se till att rätt personer verkligen kommer hela vägen till veckofinalerna, har TV4 därför infört ett nytt moment i årets upplaga av programmet – den så kallade ”Revanschen”. Där ska tv-tittarna få rösta fram vilken av de bortgallrade deltagarna som ska få en andra chans i tävlingen.

– Vi har haft många deltagare under åren som snubblar på målsnöret genom att de till exempel tappar text eller andra viktiga moment under slutaudition. Det här är en ny chans för svenska folket att ge en idol ytterligare en möjlighet att komma in i tävlingen, säger Nikki Amini till Aftonbladet.

”Idol” sänds måndag-onsdag klockan 20.00 i TV4.

Text: Minna Wallén-Widung

Läs också:

Paulinas tårar i Idol: Känns inte bra någonstans

Anna-Mis sång golvar idol-juryn: Så unikt att jag vet inte vart jag ska ta vägen

Därför ger Bagge upp pappa-drömmen


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…