Annons

Annons

Antikrundans huvudstad

Loppmarknad

Att gå på marknad i London är en av de mest spännande saker man kan göra som turist. Och antikmarknaderna är extra roliga, även om priserna i England är något högre än i Sverige.

Engelsmännen är väldigt förtjusta i sina antikviteter och det är svårt att göra fynd – om man med fynd menar att det ska vara riktigt billigt. Men hittar man något fint man förälskar sig i så gäller det att slå till ändå. Annars köper någon annan det!

Annons

IMG_1728

Det finns mycket att välja på om man älskar engelskt porslin – i synnerhet porslin med mönster av rosor. Och i ett land där det dricks kopiösa mängder med te finns det förstås tekoppar för alla smaker. Den ena koppen sötare än den andra.

IMG_1641

De underbara gula kopparna till höger har en tunn guldkant och blomdekor inuti. Men hur får man med sig en hel teservis hem i handbagaget?

IMG_1655

Men själv älskar jag mest av allt att titta på smycken – det kan ju hända att man hittar något fint man har råd med. Och här på Jubilee Market i Covent Garden i London är det  smyckemarknad varje måndag.

IMG_1658

Det gäller bara att kunna skilja på smycken som är gamla på riktigt och sådana som är gjorda för att se gamla ut. Då önskar man att man haft med sig en antikexpert man kunnat fråga.

IMG_1657

Broscher är dock fortfarande ganska billiga – jämfört med andra smycken.

IMG_1647

Det fanns ju många som var väldigt fina. Lika blommiga som tekopparna och lättare att få ner i packningen.  Och broscher borde komma i ropet igen snart och börja stiga i pris – så man skulle kanske ha passat på…

IMG_1656

Eller så kan man ju nöja sig med att gå runt och titta på de excentriska antikhandlarna som verkade vara kompisar med varandra allihop.

Det var en väldigt trivsam tillställning på det hela taget. Man gick därifrån med en mysig känsla, ungefär som efter att ha sett ett avsnitt av Morden i Midsumer – fast utan mord, som tur var.

Text och bild: Johanne Ländin

På väg till England? Här är våra bästa turist-London-tips!

Få bästa tipsen på svenska antikviteter -se vad antikexperten Karin Laserow själv har fyndat!

Älskar du att gå på loppis? Här får du redaktionens egna loppisfavoriter!

Tipsa oss om din bästa loppis!

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…