Annons

Annons

Antistressbehandling hjälpte Johanna: Ilskan höll på att förstöra mitt liv!

Johanna Gadd Bohlin, 45, har alltid sett positivt på livet. Men för två år sedan drabbades familjen av ett trauma som hon inte på något vis kunde påverka, trots massiva egna ansträngningar och mycket hjälp av sin familj. "Jag blev så fruktansvärt arg och bråkade med alla berörda. Till slut kunde jag inte fungera, inte sova, inte tänka på något annat. Ilskan och frustrationen höll på att äta upp mig inifrån."

Johanna, som bor i Sölvesborg, hade kämpat länge för att få rätt hjälp enligt lag. När hon inte längre fick det från myndigheterna, trots tjat, telefonsamtal och möten, började allt snurra.

Johanna, antistressbehandling

Johanna blev hjälpt av EFT

– Plötsligt fanns ingen hjälp att få och jag blev väldigt upprörd.

Annons

– Jag fick utbrott och skrek åt de ansvariga. Hela situationen var infekterad.

I det läget insåg Johanna att hon inte kunde göra något åt situationen. Hennes frustration och ilska stod i vägen för konstruktiva lösningar.

Gilla Året Runt på Facebook

– Jag bara ältade och allt blev bara värre.

Det var i det läget hon sökte upp EFT-terapeuten Kristin Lindahl i Sölvesborg.

Johanna, antistressbehandling

EFT står för Emotionell Frihets Teknik och är en amerikansk metod som utvecklades när man skulle ta hand om traumatiserade soldater som återvände efter krig.

– Genom EFT fick jag hjälp att hitta lugnet inom mig. Jag lärde mig metoder att hantera ilskan och frustrationen och kunde sluta slåss mot väderkvarnar och börja agera konstruktivt.

Terapeuten lärde Johanna ett mönster av lätta knackningar på några akupunkturpunkter på händerna, i ansiktet och på bröstet. Genom att knacka på dessa punkter i tur och ordning, skickas lugnande signaler till hjärnan. Efter det att systemet lugnat ner sig kunde terapeuten ställa fler frågor till Johanna.

– Jag fick känna in känslan när jag påmindes om olika situationer och fortsätta knacka medan de värsta känslovågorna stormade och ebbade ut.

Kontroll över känslosvallen

Terapeuten föreslog hur hon kunde hantera det som gjorde henne upprörd på andra sätt. Steg för steg kände Johanna att hon tog kontrollen över sitt känslosvall.

– Jag var fortfarande arg, men jag kunde styra mina impulser att skrika och leva ut. Till slut efter några sessioner var jag mogen att känna lugn och ro i kroppen och det var en fantastisk känsla!

Terapeut Kristin EFT

EFT-terapeuten Kristin Lindahl

EFT-terapeuten Kristin Lindahl förklarar att EFT, Emotionell Frihets Teknik, är en kraftfull antistressbehandling som ökar kroppens självläkningsförmåga.

Den är effektiv mot smärta, stress, fibromyalgi, fobier, sötsug, beroende eller när man vill kunna fokusera och prestera bättre på olika sätt.

Presterar mycket bättre

EFT kombinerar österländsk kunskap med västerländsk psykologi. Man använder sig av ett antal akupunkturpunkter som man knackar på. Detta verkar lugnande och det är lätt att lära sig.

Sedan kan man göra det hemma eller i olika situationer då man behöver lugn och fokus. Det kan hjälpa både mot fysiska och psykiska problem eftersom det fysiska, sjukdomen, ofta är kopplat till ett känslominne.

– Många använder metoden för att klara av svåra prestationer, t ex inför tävlingar eller när man ska hålla ett anförande. När man slappnar av presterar man bättre, säger Kristin Lindahl.

Text: Stina Helmersson
Foto: Ewa Stackelberg

LÄS OCKSÅ
Liselotte slipper metaller med nytt implantat

Äntligen slipper jag attackerna av yrsel!

Marie-Louise botade pirr i benen med magnesium

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…