Annons

Annons

Äntligen är jag av med sötsuget!

Monica Persson hade för höga blodsockervärden, då testade hon ett naturläkemedel med mullbär.

Monica prövade mullbär mot högt blodsocker.

Monica Persson mullbär

Monica Persson är pensionär sedan ett år tillbaka, men hoppar fortfarande in som lärarvikarie då och då. För några år sedan, i samband med en hälsokontroll, fick hon reda på att hennes blodsockervärden låg lite för högt. Något som Monica inte hade känt av.

Annons

– Det var en jobbig period i livet just då, jag stressade mycket och det var annat runt omkring som påverkade mitt mående. Jag vägde för mycket så när jag fick veta att mitt blodsocker var för högt så blev det lite av en varningsklocka. Det märkliga var att jag inte hade känt några typiska symtom på diabetes, förutom att jag var tvungen att äta regelbundet för att orka, tyvärr åt jag alldeles för ofta något sött, konstaterar Monica.

Gilla Året Runt på Facebook

Monica fick rådet av diabetessköterskan på vårdcentralen att börja motionera och se över sina kostvanor för att på så sätt få bättre kontroll på sitt blodsockervärde.
– Jag försökte visserligen röra på mig mer men det var så mycket annat runt omkring som tog tid så det blev aldrig någon reda med det hela, berättar Monica.

LÄS OCKSÅ: Gå ner i vikt med promenader – så kommer du igång

Blodsockret pendlade trots medicin 

För att stabilisera blodsockret fick Monica börja med att ta diabetesmedicinen Metmorfin, blodsockret låg så pass högt så att det på sikt allvarligt kunde påverkat hennes hälsa.
– Trots att jag tog min medicin pendlade blodsockret upp och ner och jag fick dessutom lite problem med magen. Jag fick nys om Mulberry och tänkte att det kunde vara värt att prova, jag hade ingen lust att ta mer medicin för att må bättre, berättar Monica.

Eftersom Monica bor ute på landet var det färghandeln i Torsås som tog hem Mulberry så att Monica kunde prova och utvärdera om det hade någon effekt.
– När jag gick till diabetessköterskan för uppföljning visade det sig att mitt blodsocker var betydligt bättre och jag hade även själv hemma med hjälp av min blodsockermätare kunnat se att det var jämnare och stabilare än innan. Det kändes förstås väldigt positivt.

Monica har nu ätit Mulberry sedan september förra året och förutom att hennes blodsocker blivit bättre har hennes sötsug så gott som helt försvunnit.
– Tidigare ville jag gärna ha något sött till kaffet men nu kan jag lika gärna ta ett knäckebröd utan problem, jag känner inte alls av sötsuget som jag gjorde tidigare. Jag har dessutom gått ner några kilo i vikt, min ämnesomsättning har helt enkelt blivit bättre.

Monica har inga planer på att sluta med sina Mulberry eftersom det påverkat hennes liv på ett så positivt sätt.
– Min diabetesmedicin måste jag ta livet ut men kan jag slippa att ta fler än vad jag gör idag så betyder det mycket. Att vara frisk och kunna leva ett aktivt liv betyder så oerhört mycket, avslutar Monica.

Antioxidanter hjälper att sänka blodsockret 

Mullbär som finns i  naturläkemedlet Mulberry  har använts i traditionell folkmedicin ibland annat Indien och Kina för att stärka blodet och för att behandla förstoppning och diabetes. Antioxidanterna i mullbär sägs också kunna hjälpa till att sänka blodsockret. Naturläkemedlet Mulberry innehåller naturligt extrakt av Japanskt mullbärsblad där det finns ett ämne som uppges minska omvandlingen av socker och stärkelse till glukos, vilket betyder att sockret och stärkelsen inte upptas så lätt i blodet. Mulberry innehåller även krom som bidrar till att normalisera blodsockernivåerna och hålla sötsuget under kontroll.

Av Anna Horn Foto Atelje Olsson

LÄS OCKSÅ: 7 steg –  så blir du av med sötsuget

I vår webbshop hittar du praktiska och snygga prylar som gör träningen extra rolig – titta in i vår butik >>

traningsprylar

 


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…