Annons

Annons

Äntligen slipper jag åderbråcken!

Tidigare gömde jag hon alltid sina åderbråcksben i täckande kläder. Men efter ett ingrepp med radiofrekvensvågor, RF, har Linda, 44, fått släta och fina ben igen. – Det är en befrielse och en härlig känsla att äntligen kunna visa benen i kjol och shorts, säger hon.

Nu slipper Linda åderbråcken.Som 20-åring slutade , från Avesta, att gå i kjol. Redan då hade hon stora utbuktande åderbråck, från låren ned till anklarna, som gjorde att hon inte ville visa benen.
– Jag kände mig obekväm och skämdes. Inte ens om jag hade täckande strumpor klädde jag mig i kjol eller klänning, säger Linda Bolin Hallström, 44 år.
Med åren blev besvären allt värre och benen var så svullna att det var svårt att hitta vinterstövlar som passade. Trots att hon hade stödstrumpor kunde även byxor kännas obehagligt åtsittande, i synnerhet om ena vaden.

Annons

Men för ett par år sedan fick Linda lite pengar över efter en lägenhetsförsäljning.
– Då beslöt jag att lägga pengar på mig själv och åderbråcken var det som kändes mest akut och angeläget, berättar hon.
Både Lindas föräldrar har besvärliga åderbråck och hennes mamma har opererat sig med en så kallad stripping-metod där de skadade venerna dras ut.
– Men mamma väntade för länge med att göra något åt problemen. Hon är fortfarande alldeles blå om anklarna och på benen. Jag ville inte riskera att se likadan ut.

Linda Bolin Hallström valde att göra ett ingrepp med radiofrekvens på Akademikliniken i Stockholm eftersom det varken innebar risk för ärr eller behövdes konvalescens och sjukskrivning.
– Jag är egen företagare och ville inte vara borta från jobbet. Det fungerade utmärkt och jag arbetade samma dag som jag gjort ingreppet. Det kändes bara lite ömt i knävecken där katetern med förts in men hade inte det minsta ont annars. Inte heller upplevde jag någon smärta under själva ingreppet, bara en värmande känsla.

Trots att kateterna inte förs ned i venerna på vaden kan metoden ändå göra åderbråck på hela benet försvinner. Med hjälp av värmen i radiovågorna stängs den skadade venen och förtvinar därigenom. Det gör att åderbråcket försvinner och att blodet kan cirkulera i andra och friska blodådror.

Linda fick dessutom kompletterande behandling med skuminjektion i de vener som inte kunde behandlas med radiofrekvens.
– Det enda krångliga med ingreppet var att jag skulle ha obekväma stödstrumpor, som gick upp över låret, dygnet om i ett par veckor efter ingreppet. Men det var det verkligen värt. Det är en härlig känsla att jag inte längre behöva tänka på de fula åderbråcken. Dessutom är svullnaden nästan helt borta. Jag kan rekommendera alla att ta bort åderbråcken med radiofrekvensvågor även om det kostar en slant.

Av Gertrud Dahlberg Foto Peter Knutson

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…