Annons

Annons

Apelsinmuffins med färskostglasyr

Apelsincupcakes med läcker glasyr av vit choklad och färskost. En riktig fullträff till fikat!

Apelsinmuffins med färskostglasyr

24 små cupcakes
75 g smör
21/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 dl strösocker
1 apelsin, finrivet skal + 1/2 dl pressad apelsinsaft
3/4 dl mjölk
1 ägg
Frosting:
75 g vit choklad
25 g smör, rumsvarmt
100 g färskost

Annons

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Smält smöret och låt det 
svalna.
3. Blanda mjöl, bakpulver och 
socker i en skål.
4. Tillsätt apelsinskal, apelsinsaft, mjölk och ägg till det smälta smöret. Rör ner detta i mjölblandningen och rör försiktigt till en smet.
5. Fördela smeten i små muffins
formar som står i ett muffinsbleck eller använd dubbla formar. Fyll formarna till 3/4. 
Grädda muffinsen mitt i ugnen, 15 minuter. Låt svalna.
6. Frosting: Smält chokladen 
över vattenbad och låt svalna. 
Vispa smöret krämigt. Tillsätt färskosten och vispa det fluffigt. Vispa sist i chokladen. Spritsa 
frostingen på muffinsen.

Recept: Kerstin Svensson
Foto: Olof Abrahamsson

Prova också:

Glutenfria jordgubbscupcakes

Morotsmuffins 
med limetopping

Äppel- och kanelmuffins


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…