Annons

Annons

Marinerade karréspett i rosmarin och apelsin

Grillade karréspett som marinerats med apelsin – mums!

Apelsindoftande karréspett – recept

4 personer

1 kg fläskkarré i skivor
rosmarin och apelsinskivor
Marinad:
1 tsk fransk senap
2 msk olivolja
1 msk flytande honung
1 apelsin, skal + saft
1½ msk finhackad rosmarin
½ tsk salt
1 krm svartpeppar

Annons

1. Blanda samtliga ingredienser
till marinaden. Dela köttet i bitar 
eller stavar.
2. Blanda marinad och kött i en
 bunke eller plastpåse och gnid in
 marinaden i köttet. Låt marinera,
 ca 30 minuter.
3. Ta upp köttet och låt rinna av;
 torka av köttet något om det 
behövs. Grilla över fin glödbädd, 3–4 minuter på varje sida.
4. Garnera med färsk rosmarin och apelsinskivor vid serveringen.

Recept: Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…