Annons

Annons

Apelsinkaka med glasyr

Slå ihop en saftig sockerkaka och smaksätt den med apelsin – så enkelt och så gott!

Apelsinkaka 
med glasyr
10 bitar
150 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
1 apelsin, rivet skal + 
1/2 dl pressad apelsinsaft
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Glasyr:
3 dl florsocker
2–3 msk pressad apelsinsaft
Garnering:
apelsinskal

Annons

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Rör rumsvarmt smör och socker pösigt, gärna med elvisp. Vispa 
i äggen, ett i taget. Rör i apelsinskal, apelsinsaft och mjöl blandat med bakpulver.
3. Häll smeten i en välsmord och bröad form, 1½ liter. Grädda i nedre 
delen av ugnen, ca 40 minuter. Känn med en sticka att kakan är klar.
4. Låt kakan vila i formen i 10 minuter innan den stjälps upp. Låt svalna.
5. Glasyr: Rör ihop florsocker och apelsinsaft och glasera kakan. Garnera med strimlat apelsinskal.

Gilla Året Runt på Facebook

Tips!
Det är fint att garnera 
kakan med rostade 
pumpafrön eller hackad pistaschmandel.

Recept: Kerstin Svensson
Foto: Olof Abrahamsson

Prova också:

Glutenfritt! Sockerkaka med björnbär

Chokladsockerkaka med glasyr

Glutenfri! Limesockerkaka med kokos


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…