Annons

Annons

Apelsinkaka med vallmofrö

En sockerkaka med det lilla extra!

Skärmavbild 2014-02-13 kl. 11.39.11

250 g smör
3 dl råsocker
3 ägg
1 apelsin, saft och rivet skal
1 dl lättfil
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 burk blå vallmofrön, 45 g
5 dl vetemjöl

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en kakform. Vispa smör och råsocker pö­sigt. Tillsätt äggen, ett åt gången. Rör till sist ner saft, skal och lättfil.
Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker, vallmofrön och vetemjöl. Rör försik­tigt ner i smeten. Häll i kak­formen. Grädda längst ner i ugnen 50 minuter. Låt svalna.

Annons

Av: Charumati Roug Foto: Wolfgang Kleinschmidt

 

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…