Annons

Annons

Apelsinrutor med choklad

Apelsin och choklad är en av de godaste smakkombinationerna man kan hitta. Servera med en klick vispad grädde.

Gillar du att baka i långpanna? – fler härliga recept hittar du här>>

apelsin-chokladkaka i långpanna
12 bitar:

Botten:
120 g smör
200 g mald skållad mandel 3/4 dl strösocker
1 ägg
3 dl vetemjöl

Fyllning:
200 g choklad
2 msk solrosolja
skal av 1 apelsin
4 dl utspädd apelsinjuice
2 dl strösocker
2 msk Maizena
majsstärkelse
3 ägg

Annons

Garnering:
150 g choklad
1–2 msk solrosolja

Blanda smör, mandel, socker och ägg till en smidig massa. Tillsätt mjöl och samla till en deg. Slå in i plastfolie och låt vila några timmar i kylen.
Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut degen på lätt mjölat bakbord och klä en form ca 20×30 cm. Sätt in i ugnen och grädda 10 minuter. Låt svalna.

Smält chokladen och tillsätt olja. Fördela chokladen i pajskalet. Låt stelna. Tvätta apelsinen väl i ljummet vatten och riv skalet fint. Blanda apelsinskal, juice, socker och majsstärkelse i en kastrull.
Låt koka upp under omrörning. Ta från värmen. Dela äggen i gulor och vitor. Rör ner äggulorna i krämen och låt svalna. Vispa äggvitorna styva och vänd ner i krämen. Fördela krämen i pajskalet.

Grädda 20–30 minuter nederst i ugnen. Låt svalna. Smält chokladen och rör ner olja. Ringla över kakan. Låt stå svalt och stelna. Skär upp i rutor.

Av Charumati Roug Foto Wolfgang Kleinschmidt

Gillar du att baka i långpanna?  fler härliga recept hittar du här>>

Köptips! Behöver du fina formar att baka i? Kolla in vår shop

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…