Annons

Annons

Snabba äppel- och kanelhastbullar

Snabba och enkla hastbullar fyllda med höstens äpplen och kanel.

Äppel- och kanelhastbullar

De här blir lätt snabbakade favoritbullar! Stöt kardemumman själv för bästa smak.

 

Äppel- och kanelhastbullar

16–18 bullar

2 äpplen, skalade
2 tsk malen kanel
4 tsk strösocker
6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1/2 dl strösocker
2 tsk nystött kardemumma
2 krm salt
125 g smör
1 ägg
2 1/2 dl mjölk
1 msk pärlsocker

Annons

Sätt ugnen på 225 grader.

Kärna ur äpplena, skär dem i tärningar och vänd i kanel och socker.

Gilla Året Runt på Facebook

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält smöret. Rör i smör, ägg och mjölk i bunken och vispa med elvisp.

Vänd hastigt i äppelbitarna och fördela smeten i pappersmuffinsformar. Strö över pärlsocker.

Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills bullarna fått en gyllenbrun färg. Låt dem svalna på ett galler, lägg på en bakduk.

Recept: Elisabeth Johansson
Foto: Ulf Svensson


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…