Annons

Annons

Äppelbullar med kardemumma

Läckra äppelbullar med härlig smak av kardemumma och kanel. Rolig variant på den klassiska kanelbullen!

Äppelbullar med kardemumma – recept

24 stycken
50 g jäst för söta degar
3 dl mjölk
1 ägg
¾ dl strösocker
1 tsk salt
1 msk kardemummakärnor
100 g smör
ca 10 dl vetemjöl

Annons

Fyllning:
150 g smör
¾ dl rörsocker
¾ dl strösocker
1 msk kanel
2 äpplen

Pensling:
1 ägg
rörsocker

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37°. Tillsätt lite av mjölken i bunken och rör så att jästen löser sig. Rör ner resten av mjölken samt ägg, socker och salt.
3. Stöt kardemummakärnorna 
i en mortel och dela smöret i små tärningar.
4. Tillsätt kardemumma, smör och hälften av mjölet i bunken. Arbeta ihop till en deg. Tillsätt det mesta av det resterande mjölet och arbeta ihop till en kladdfri deg. Låt jäsa under bakduk, 30 minuter.
5. Fyllning: Blanda smör, rörsocker, strösocker och kanel till en bredbar fyllning. Kärna ur äpplena och skär dem i tärningar.
6. Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Kavla ut degen till en rektangulär kaka, 30×65 cm. Bred på fyllningen och strö över äppel-
bitarna. Rulla ihop till en rulle. Dela rullen i 24 jämnstora bitar. Lägg dem i en bakplåtspappersklädd långpanna, 35×45 cm, och låt jäsa, ca 30 minuter.
7. Pensla bullarna med upp-
vispat ägg och strö på socker. Grädda i mitten av ugnen, 15–20 minuter.

Recept: Kristina Eriksson
Foto: Åsa Dahlgren

Prova också:

Glutenfri äppel- och kanelkaka

Glutenfria äppelmuffins med kolaglasyr

Knäckiga äppelrutor

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…