Annons

Annons

Äppelsmulpaj med pistaschmandel och havre

En festlig smulpaj är aldrig fel. Den här har härlig fyllning med äpplen, kanel och pistaschmandel.

Äppelsmulpaj

6 personer

2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 dl havregryn
3 msk hackad pistaschmandel
150 g smör, kallt
Fyllning:
5–6 äpplen
2 msk rörsocker
1 1/2 tsk kanel
2 msk hackad pistaschmandel
Garnering:
citronmeliss eller mynta
Servering:
vaniljvisp eller vaniljsås

Annons

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Fyllning: Skär äpplena i tunna klyftor. Blanda äpplen, allt socker och kanel i en skål.
3. Blanda mjöl, socker, havre, pistaschmandel och kallt smör i bitar till en smulig massa. Fördela hälften av smulorna i en smord pajform, ca 24 cm i diameter. Grädda strax under mitten i ugnen, 6–7 minuter.
 Sänk värmen till 200°.
4. Lägg i äpplena och strö på resten av smulorna. Strö över pistaschmandel. Grädda, 20–25 minuter. Garnera med citronmeliss. Servera med vaniljvisp eller vaniljsås.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Smulpaj med jordgubbar och nektariner

Smulpaj med hallon och vinbär


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…