Annons

Annons

Är det viktigt att katterna är tillsammans?

Vågar man sära på kattkompisar? Eller mår de dåligt då?

Vågar man sära på kattkompisar? Eller mår de dåligt då?

Vi har två underbara bondkatter på lån sedan september 2014. medan ägaren är au pair i Australien. Nu kommer hon hem. Båda är från början innekatter i en lägenhet på 45 kvm. Den ena är 1 år och den andra 2 år. De går nu båda fritt ut och in som de vill, vi bor i villa nära naturen. Särskilt den ena älskar det och är ute timtals och fångar både möss och fåglar. En riktig jägare har han blivit. De båda är mycket goda vänner och tvättar varandra och busar.
Vi har tänkt föreslå att vi behåller den 2-åriga Skrutten som älskar att vara ute och att ägaren tar hem den andra. Tror du att Skrutten vill ha sin kattkompis kvar och mår bättre av att vara inlåst i en lägenhet med sin vän eller går friheten före vänskapen?
Självklart bestämmer ägaren detta men hon tänker på katternas bästa har hon sagt.
Familjen Vänerljung, Götene

Annons
Gilla Året Runt på Facebook
Året Runts kattexpert Susanne Hellman Holmström svarar på läsarfrågor!

Året Runts kattexpert Susanne Hellman Holmström svarar på läsarfrågor!

 

SVAR: Detta är en svår fråga som man får tänka igenom noga och diskutera igenom med alla inblandade. För katternas bästa tycker jag att ni ska låta bägge katterna vara tillsammans. Sedan om det blir hos er eller hos den hemkommande ägaren, spelar egentligen ingen roll. Det som är det viktigaste att tänka på är att katterna ska ha ett bra liv. Om det är inne eller ute, är egentligen oviktigt. Att de har saker att göra som klösa, klättra, gömma sig, leka och ha en fin social kontakt med människor. Att vara utekatt är förenat med större skaderisker och att vara innekatt ställer större krav på ägaren genom att se till att hålla katterna aktiva. Hoppas att ni kommer fram till ett bra beslut med katternas bästa i fokus.

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…