Annons

Annons

Årets glögg smakar te!

Teälskande engelsmän är inspirationen bakom 2015 års upplaga av Blossa. Årets glögg smakar nämligen Earl Grey! Vår matredaktör Susanne B Olsson ger smaken tummen upp.

Blossa15

Världens mest älskade tesort – Earl Grey – har satt smak på årets Blossa. Det klassiska svarta teet smaksatt med citrusfrukten bergamott passar riktigt bra som smaksättare till glögg hälsar vår utsända matredaktör Susanne B Olsson. Blossa 15 har en söt och frisk smak med glöggtoner som dröjer sig kvar i munnen för att avslutas med en klar citrus- och tesmak.

Annons

Designen på flaskan är inspirerad av vackert engelskt porslin i blått och vitt. Glöggen passar bra till afternoon-tilltugg som exempelvis nybakta scones tillsammans med en starkare ost och fikonmarmelad. Blossa 15 har en alkoholhalt på 15 procent och finns i Systembolagets beställningssortiment från och med 1 oktober. Pris 99 kr för 750 ml.

Blossa1895En annan nyhet är Blossa 1895 – en glögg baserad på kalkylblad med ingredienser från J.D Grönstedts Vinhandel, daterat 1895. Chief Blender Åsa Orsvärn har tagit sig an ingredienserna och skapat en fyllig starkvinsglögg med sötma från portvin och en klar kryddighet från nejlika och kardemumma. Blossa 1895 har en alkoholhalt på 18 procent och finns i Systembolagets beställningssortiment från och med 1 oktober. Pris 129 kr för 500 ml.

 

 

 


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…