Annons

Annons

Årets julvärd är…..

Årets julvärd Henrik Dorsin är en komisk och musikalisk begåvning.

Årets julvärd Henrik Dorsin är en komisk och musikalisk begåvning.

 

en stor humorist och en underhållare av rang. Vederbörande har synts i en rad tv-serier, kan sjunga, kan dansa och visar prov på mångsidighet. Han, för det är en han,  har blivit folkkär och har setts i massor av humorprogram. Han heter Henrik Dorsin!

Annons

Dubbelt grattis till dig Henrik, som både fylle 37 år idag och har utnämnts till årets julvärd!

– Tack snälla. Att bli julvärd känns lustfyllt, överväldigande och väldigt skojigt. Det är ju ett hedersuppdrag som man bara gör en gång i livet.

Var det väntat?

– Absolut inte! Detta hade jag aldrig i livet trott. Så det måste jag ju prova. Dessutom behöver jag ju inte planera julen alls i år.

Hur reagerade du när du fick veta?

– Jag satt på en turnébuss när de ringde. Jag fick krypa ned bakom sätet och försöka undvika vissa ord för att ingen annan skulle förstå vad det handlade om och så blev jag oerhört fnissig samtidigt. Det var en lite knepig sits. Jag pratade med min fru Hanna, och funderade i två dagar – sedan tackade jag ja.

Hur är en bra julvärd?

– Ett sällskap, någon som inte framhäver sig själv utan mer som en guide – ett vänligt ansikte. Det finns ju ingen fast mall för hur det ska vara, mer än att det ska vara seriöst. Men kanske blir det några små skämt…

Hur känns det att missa julafton med familjen?

– Jag har två pojkar, Frank som är 9 år och Sigge som är 5 – de vet ju inte om det här än. Jag ska berätta det ikväll. Jag vågade inte säga något till dem ifall de skulle försäga sig i skolan, och detta ska ju vara en liten överraskning. Men jag fyller dessutom år idag så de m-å-s-t-e vara snälla mot mig.

– Men det finns många tv-apparater hemma hos mig, så på julafton kan de se mig överallt.

Kommer du att skicka hemliga julhälsningar till dem? 

– Om jag killar mig på näsan eller plötsligt ploppar med fingret i munnen, så kanske det är en sådan.

Vad önskar du dig i julklapp i år? 

– Jag önskar mig film. Jag älskar film och är av de få kvar som köper film. Men ingen vågar köpa till mig – de tror att jag redan har alla filmer. Men någon gång skulle jag så gärna vilja få en film i julklapp…

Mer av Henrik ser vi alltså på julafton, i SVT.

Av Erika Svernström Foto: Janne Danielsson/SVT

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…