Annons

Annons

Artisten Lasse Holm, 75: ”Visst finns det åldersrasism”

Vid 75 års ålder är Lasse Holm lika sugen på att möta sin publik som någonsin tidigare. Att lägga av finns inte på kartan. ”Jag vill vara i gång till 'the bitter end'”, har han sagt till Aftonbladet.

Lasse Holm

Bild: Karin Törnblom / IBL Bildbyrå

Låtsnickaren Lasse Holm har lyckats hålla sig aktuell i fem decennier. En karriär som bland annat inkluderar fem vinnande bidrag i Melodifestivalen, över 700 låtar och och det framgångsrika turnépaketet Diggiloo.

Annons

En turné som han för övrig är aktuell med i år också efter några års frånvaro. Lasse Holm har dock klivit ner från scenen och är med som exekutiv producent. Han vill ha tid att njuta av sommaren och umgås med familjen, frun Kerstin, barn och barnbarn. Det är ett aktivt beslut att varva jobb med fritid i högre grad än tidigare.

Har fyra barnbarn

– Nu börjar det kännas viktigt att ta vara på andra delar av livet också. Jag har fyra barnbarn, som jag är mån om att se till att träffa och umgås med, säger Lasse Holm till Expressen.

Lasse Holm och Monica Törnell.

Lasse Holm och Monica Törnell vann melodifestivalen med ”E de det här du kallar kärlek” 1986

Även om han inte syns på scen under Diggiloo-turnén så kommer Lasse Holm att åka på en miniturné med tio stopp. Det är precis lagom.

– Det är just det som är det fantastiska, att stå på scen, och möta publiken, köra gamla hits. Alla låtar som jag skrev på 80- och 90-talet, säger han till tidningen.

För egen del är det alltså inte aktuellt att sluta jobba. Samtidigt inser han att det inte är alla som är så lyckligt lottade att de själv får välja när de vill kliva av.

Lasse Holm, Magnus Carlsson, Charlotte Perrelli, Diggiloo

Sista kvällen med gänget. Diggiloo-turnén i Älmhult 2012. Bild: IBL

” Vill vara igång till the bitter end”

Åtminstone i Sverige.

– Visst finns det en åldersrasism i Sverige, absolut. Jävligt duktiga, rutinerade, fantastiska människor, som inte är välkomna in på arbetsmarknaden för att de passerat en viss ålder. Det är för jävligt, säger Lasse Holm till Expressen.

Det låter i alla fall som att Lasse Holm kommer att pumpa ut ”Canneloni macaroni” och sina andra hits så länge han orkar. The show must go on.

– Jag har en dröm om att segna ned på någon skön teater när man precis har kört ”E’ de’ det här du kallar kärlek?” eller sätta en niometersputt på någon fantastisk golfbana. Jag vill vara i gång till the bitter end. Det är min vision och dröm, sa han till Aftonbladet häromåret.

Läs också: Här är alla artister som turnerar med Diggiloo 2018

Artister i diggiloo 2018

Text: Henrik Högström

 Läs cokså:


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…