Annons

Annons

Bacon- och örtfyllda skinkrullader

Bacon- och skinkfyllda rullader

Vardagsgod middagsmat

Tunna schnitzlar som vi fyllt med knaperstekt bacon och lök. Allt får koka samman i en gräddig sås. Det kan inte bli mycket bättre.

4 portioner

800 g tunnskuret fläskkött ex skinkschnitzel
2 paket skivat bacon á 140 g
1 st. purjolök
2 msk finhackad persilja
1 msk finhackad färsk timjan
salt, svartpeppar
rosépeppar
3 msk smör
4 dl vatten
3 msk kalvfond
3 dl vispgrädde
GARNERING:
kryddgrönt

Annons

Strimla baconskivorna. Strimla purjolöken. Finhacka örterna.

Fräs baconet, tillsätt lök och örter och fräs ytterligare en stund.

Lägg ut köttskivorna plant, om det behövs banka ut dem lite. Fördela fyllning på ena kortändan av köttskivan och rulla samman. Fäst skarven med tandpetare. Krydda med salt, peppar och rosépeppar runt om.

Bryn rulladerna runt om på hög värme i en stekgryta eller traktörpanna. Slå på vatten och fond och låt allt puttra samman med locket på ca 15-20 minuter. Tillsätt grädde och låt allt puttra ytterligare ca 15 minuter eller tills köttet känns mört. Smaka av med lite salt och peppar.

Garnera med kryddörter och servera med kokt potatis, sugarsnaps, babyspenat och grön sparris.

Fler goda rullader
Porchetta på vårt vis
Laxfyllda rödtungsrullader

 

Av Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell


1 kommentar

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…