Annons

Annons

Baconlindad lök- och äppelfylld fläskfilé

Ett recept som passar alla bjudningar. Vilken festmat!

Skärmavbild 2014-02-07 kl. 16.59.42

Baconlindad lök- och äppelfylld fläskfilé

4 personer
1 fläskfilé ca 500 g
5 skivor rökt skinka
1 schalottenlök
1 rött äpple
salt, svartpeppar
1 paket bacon
smör till stekning
Portvinssås:
1 schalottenlök
1 1/2 dl portvin
1 dl vatten
1 1/2–2 msk kalvfond
1 msk svartvinbärsgelé
1 krm vitpeppar
1/2 msk Maizena
50 g smör, rumsvarmt
Servera med:
klyftpotatis

Annons

Sätt ugnen på 225 grader. Putsa köttet och skär ett  längsgående snitt. Skär två  snitt in i vardera änden och vik  ut köttet till en platta. Finhacka löken, tärna äpplet  fint. Lägg ut skinkan på kött­plattan och strö över äpple och lök. Rulla ihop från långsidan.
Vira in köttet i baconskivor, tryck till ordentligt så att skiv­orna sitter fast. Fäst med tand­petare om det behövs. Bryn köttet runt om i lite smör. Flytta över till en ugns­form och stek vidare mitt i ugn­en ca 22 minuter.
Portvinssås: Hacka lök och koka ihop med portvin, vatten, fond, gelé och peppar ca 10 mi­nuter. Rör ut Maizena i lite vat­ten och vispa. Låt såsen koka upp och sjuda ca 3 minuter. Ta såsen av värmen och vänd ner smöret.
Skär köttet i snedställda skiv­or. Servera med klyftpotatis och portvinssås.

Text: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Baconlindad fläskfilé med fetaost

Fylld fläskfilé med dillpestopotatis

Baconfyllda fläskrulader i gräddig sås


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…