Annons

Annons

Baconlindade kycklingrullader med ost

Bjud på rullader till middag. Fyll dem med röd pesto, färskost och parmesanost rulla ihop och linda en baconskiva runt. Smaklig måltid!

rullader
4 personer
16 tunna skivor kycklingfilé
150 g färskost
1/2 dl riven parmesanost
3 msk röd pesto
färska basilikablad
2 pkt bacon, á 140 g
smör att steka i

Sås:
1 purjolök, strimlad
200 g färsk spenat
1 röd chili, strimlad
3 msk smör
1 1/2 dl vitt vin
1 msk grönsaksfond
1/2 dl vatten
3 dl vispgrädde
salt, svartpeppar
ev. lite majsstärkelse
lite persilja till garnering

Annons

Servera med:
kokt pasta

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda samman färskost, parmesanost och pesto. Bred fyllningen på kycklingskivorna. Lägg på basilikablad och rulla ihop. Linda bacon runt rullarna, fäst med tandpetare om det behövs.
Bryn rulladerna i smöret. Lägg ner dem först med skarven neråt, och fortsätt sedan bryna dem runt om. Flytta över i en ugnsform och stek vidare i ugnen ca 10-15 minuter.
Fräs purjolök, chili och spenat blankt och smidigt i smöret tills vätskan dunstat. Tillsätt vin, vatten, fond och buljong. Koka upp och tillsätt grädden. Låt koka ihop ca 5 minuter.
Smaka av med salt och peppar och red av såsen med majsstärkelse utrört i lite vatten, om det behövs.
Lägg ner rulladerna och servera med kokt pasta och grönsaker.

Av Bitte E:son Forsberg Assistent: Linnea Eriksson Foto: Anders Norrsell


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…