Annons

Annons

Baka goda tekakor

De här tekakorna är verkligen försvinnande goda. Njut dem nybakade med smör och ost.

Tekakor

ca 10 stycken:

5 dl mjölk
4 dl havregryn
2 tsk salt
1 msk ljus sirap
150 g smör eller margarin
25 g jäst
8–9 dl vetemjöl
1 ägg till pensling
sesamfrön

Värm mjölken till ca 50 grader, tillsätt havregryn, salt och sirap.
Låt stå och svälla i ca 20 minuter.
Smält matfettet och rör ner i mjölkblandningen. Smula ner jästen och rör om tills den löser sig.
Tillsätt mjölet, lite i taget och rör om ordentligt. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 10 bitar, kavla ut till runda kakor, ca 10 cm i diameter och 1 cm tjocka.
Lägg på plåt med bakplåtspapper och nagga med en gaffel. Låt jäsa i ytterligare 30 minuter under bakduk.

Sätt ugnen på 225 grader. Pensla med ägg och strö över sesamfrön.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.

Recept av Janet Gustavsson Foto Erik Karlsson

Fler goda recept:
Matredaktörens drömgoda tekakor

Frasiga frukostbröd


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…