Annons

Annons

Baka ljuvliga blåbärsbullar

Nu när blåbärssäsongen är igång är det bara att passa på. Baka och njut av dessa goda Blåbärsbullar:

AR Sommarbullar 2313 Janet Gustavsson

ca 50 stycken
1 sats vetedeg, grundrecept
200 g mandelmassa
100 g smör, rumstempererat
2 1/2 dl blåbär
2 msk florsocker
2 msk majsstärkelse

Pensling:
1 ägg
1 dl sötmandel, hackad

Gör degen enligt grundreceptet fram till och med första jäsningen.
Mixa samman riven mandelmassa och smör. Blanda blåbär, florsocker och majsstärkelse.
Dela degen i 2 bitar, kavla ut dem. Bred på mandelmasseröran och strö över blåbären. Vik degen dubbel, skär i 2 cm breda remsor. Tvinna och rulla ihop som en knut, lägg i pappersformar.
Låt jäsa 45 minuter under bakduk. Sätt ugnen på 200 grader. Pensla med ägg, strö över hackad mandel. Grädda ca 10 minuter

Annons

 

Recept Janet Gustavsson Foto Erik Karlsson

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…