Annons

Annons

Bakom kulisserna på en stilleben-fotografering

Stilleben

Här kommer två bilder från en fotografering där jag och fotograf Magnus Cramer pysslade ihop ett stilleben med julens dofter. När man ”bygger” stilleben så är det små förändringar som gäller. Det är millimetrar och halva centimetrar som man flyttar, vrider och ändrar för att flaskorna, kartonger, sidenband och julkulor i det här fallet ska hamna rätt, få snyggt blänk och fånga ljuset på bästa sätt. Små färstkuddar måste ibland fästas under flaskor eller annat för att hamna precis rätt. Ofta är produkterna som man ska fotografera omgiven av ljuskällor/lampor och vita skärmar som formar en kub runt om för att reflektera ljuset på bästa sätt. Obs jag är ingen fotograf och har återgett detta i termer som jag behärskar och som jag uppfattar det.

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

Det är pilligt, trixigt och väldigt roligt! Handskarna har jag för att flaskorna inte ska få fula fingeravtryck efter det att jag rengjort dem. Magnus Cramer studerar noga mina förändringar på skärmen som återger det direkt och ger mig direktiv i form av ”lite mer till vänster”, ”vrid upp etiketten”  m.m. Resultatet hittar ni i veckans tidning nr 50. Vill du se fler stilleben som Magnus gjort så hittar du dem här!

Av : Hulda Andersson 

IMG_0762

 

 

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…