Annons

Annons

Banankaka med nutella

Ljuvlig nutella- och banakakan som passar perfekt till fikastunden. Både lättbakad och läcker!

Banankaka med nutella recept

Banankaka med nutella – recept

12 bitar
150 g smör
2 dl socker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 msk kanel
1 1/2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
1 1/2 banan
100 g hasselnötter
1 dl mjölk
2 dl choklad- och nötkräm, 
t ex nutella

Annons

Garnering:
choklad- och nötkräm, 
t ex nutella
hackade hasselnötter
ev vispgrädde och bär,
 t ex hallon

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Rör rumsvarmt smör och socker poröst i en bunke. Tillsätt äggen, 
ett i taget.
3. Blanda vaniljsocker, kanel, 
bakpulver och mjöl i en skål.
4. Mosa bananerna. Grovhacka 
nötterna.
5. Rör ner mjölblandningen, mosad banan, hälften av nötterna och all mjölk i smör- och sockerblandningen. Bred ut smeten i en smord och bröad avlång sockerkaksform som rymmer 1½ liter.
6. Fördela choklad- och nötkrämen ovanpå och avsluta med resten av nötterna.
7. Grädda kakan en bit ner i ugnen, ca 45 minuter. Låt svalna något innan du vänder upp den på ett sockrat bakplåtspapper. Garnera eventuellt med mer nöt- och chokladkräm och nötter när kakan svalnat helt. Servera gärna med vispad grädde och bär.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Kristina Eriksson
Foto: Åsa Dahlgren

Prova också:

Underbar kladdkaka med Nutella

Nutellamuffins

Bananpannkakor – helt glutenfria


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…