Annons

Annons

Barnen är mina främsta fans

Han har fått en monsterhit med sin senaste låt ”Guld och gröna skogar” och älskas inte minst av barn och ungdomar. Nu väntar en intensiv sommar på Hasse Kvinnaböske Andersson.

SVT-ALLSANGPASKANSEN-2_2Hasse Kvinnaböske Andersson, artist:

”Jag skriver autografer i 2,5 timmar varje spelning”

300 skolklasser skrev till Hasse Kvinnaböske Andersson och bad honom komma och spela sin monsterhit ”Guld och gröna skogar” på deras skolavslutningar.

Annons

– De är ju för underbara, ler han och fortsätter på sin mjuka skånska: Det absolut roligaste för mig är att träffa ungarna på spelningarna. Jag skriver autografer en halvtimme innan spelningen, spelar i en timme och sedan skriver jag autografer i två timmar till! Det är helt otroligt, men roligt!

– Det är ju inte klokt, på Spotify streamas jag som aldrig förr. Senast var det 12 miljoner streams. Vansinnigt! Det är jag och Rihanna och några till som har sådana siffror.

Hur känns det?

– Hel otroligt! Fast det stiger mig inte åt huvudet, jag är precis likadan med mina fans som när jag sitter hemma i köket och dricker kaffe med min fru.

Får du ledigt något i sommar?

– Jag har ju 90 spelningar inbokade fram till jul. Jag får ta semester till nyår istället – vi brukar åka till Florida där vi har ett hus, och jobba lite administrativt eller alla spelningar.

Hasse Kvinnaböske Andersson och Petra Marklund

Hasse uppträdde nyligen hos Petra Marklund i ”Allsång på Skansen” där han spelade sin senaste hit.

Du älskar ju musik och var med i ”Allsång på Skansen i förra veckan. Vad betyder allsången för dig?

– Det hör ju den svenska sommaren till. Vi har haft allsång ända sedan Bosse Larssons tid och det blir ingen sommar utan den. Jag spelar ju normalt mycket på sommaren men jag tittar alltid på den på tv för att kolla in kollegorna.

Varför tror du att allsång är så stort i Sverige?

– Den lockar fram en fin sommarkänsla hos oss. När vi är sommarklädda bland vänner i vackert väder lockas vi av att sjunga ihop.

Vilken är din favoritallsångslåt?

– Oooh, det finns många. Men ”Dansen går på Svinnsta skär” och ”Inatt jag drömde” är två. Den publiken vill höra av mig är ”Änglahund”.

Vad gör du en ledig sommardag?

– Då tar jag båten med min fru Monika och hunden och åker till Hallands väderö. Då är det sommar!

Av Erika Svernström Foto: SVT


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…