Annons

Annons

Barnsliga omelettsnurror med skinkrosetter

Ett perfekt, matigt alternativ på barnkalaset – smarriga omelettsnurror som fylls med goda smaker som barnen känner igen och gillar.

Omelettsnurror med och utan spenat.

Omelettsnurror

ca 18 stycken
4 ägg
1 påse spenat (65 g)
1/2 tsk salt
FYLLNING:
100 g färskost
skinka så att det täcker
grillpinnar

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna till ett fast skum. Mixa gulorna med spenat och salt. Vispa försiktigt i spenatsmeten i vitorna. Bred ut omelettsmeten på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen 8–10 minuter.
3. Vänd upp omeletten på ett bakplåtspapper och låt svalna.
4. Bred på färskost och lägg på skinkan så att det täcker omeletten. Rulla ihop från långsidan. Skär i tumsbreda skivor. Sätt omelettsnurrorna som klubbor på pinnarna.
5. De söta skinkrosetterna får du genom att skära 1 cm breda skinkremsor samt en kortare remsa att snurra runt mitten. Fäst med grillpinne.

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

Recept av Karolina Svensk och Anna Söderberg
Foto: Alexandra Ydevall

Prova också:

Broccoliomelett med spenatpesto

Ugnsomelett med läckra tillbehör

Glutenfri smörgåsrulltårta


Kommentera

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…