Annons

Annons

Bästa drycken till buffén!

Till en blandad buffé dricker vi gärna bubbel, som passar till allt. Men också ett vitt torrt vin med liten druvsötma, som matchar sältan i till exempel laxen. Veteöl med liten beska är också läskande till maten.

Välj drycken som passar till buffén

Välj drycken som passar till buffén

Mousserande
Rotari Rosé 2010 (7701) 109 kr.
En härlig italienare och favorit i sina flesta årgångar på sistone. Inbjudande och fräsch i doften med ton av röda bär. Smaken är torr och fruktig med ton av hallon och choklad.

Annons

Vitt vin
Claude Val Blanc 2014 (5552) 69 kr.
Här ett generöst och bra vitt vin från södra Frankrike. Smaken är torr, men har liksom den matvänliga smaken toner av söt melon, päron och uppfriskande citrus.

Gilla Året Runt på Facebook

Dr L Riesling 2014 (7218) 85 kr.
Ett gott och fräscht mingelvin som också passar till bufféns olika plock. Doften är mycket god och härligt aprikosfruktig och smaken torr med fin syra.

Rött vin
Gato Negro Cabernet Sauvignon 2014 (7564) 189 kr/3 liter.
Ett mulligt och lättdrucket vin i låda från Chile. Ett lite småmulligt vin med kul ton av svartvinbärssylt i doft och smak. Passar både kassler och fläskfilé.

El Coto Crianza 2011 (12670) 79 kr.
En trogen favorit från Spanien och Rioja i ny och fräsch årgång. Ett mycket stiltypiskt vin, välgjord och balanserat och perfekt både till fågel, lamm och gris.

Öl
Paulaner Hefe-Weissbier (1557) 21,90 kr/50 cl.
Ett tyskt och läskande veteöl, som passar utmärkt till maten, även den kryddstarka. Doften är inbjudande liksom smaken med ton av aprikos och örter. 5,5%.

Av Nenne Wåhlander

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…