Annons

Annons

Bästa sättet att se yngre ut!

Glöm dyra krämer och plastikoperationer. En ny undersökning visar att om du ler ser du minst två år yngre ut.

GILL_Sad

2 000 personer fick uppskatta åldern på tolv kvinnor som fotograferades med tre olika känslor – glad, neutral och ledsen. Resultat: Glada ansikten verkade yngre än neutrala, och neutrala ansikten yngre än ledsna.

Annons

När de glada ansiktena jämfördes med kvinnornas verkliga ålder avslöjades det att ett leende sänkte åldern med två år och tre månader medan ledsna ansikten gav ett helt år extra!

Glada ansikten verkade yngre än neutrala, och neutrala ansikten yngre än ledsna

GILL_Happy

– Vi använder ofta flera olika signaler för att uppskatta ålder, men när en persons ansikte är den enda tillgängliga informationen har ansiktsuttrycken stor effekt. Överlag är det så att leende ansikten verkar mer attraktiva, och attraktivitet associerar vi med ungdom, säger den brittiska psykologen Miriam Akhtar.

– Det finns mycket positivt med att le och att se yngre ut är bara en av fördelarna. Att le reducerar stress och släpper ut endorfiner så att vi känner oss mindre trötta och ser piggare ut. Dessutom tränar vi ansiktsmusklerna genom att le, vilket ökar blodcirkulationen till ansiktet och kan få oss att se mer ungdomliga ut.

Carol_tre kanslostadier

Källa: Studien genomfördes i mars 2015 på uppdrag av Beiersdorf och i samband med lanseringen av antirynkserumet, NIVEA Q10plus Anti-Wrinkle Serum Pearls.

Text: Katarina Markiewicz

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…