Annons

Annons

Bästa sommarläsningen – redaktionen tipsar!

Luta dig tillbaka och träd in i böckernas fängslande värld. Här är redaktionens semesterfavoriter!

Artikeln innehåller reklamlänkar. Läs här

Låt oss hoppas på det bästa

”Jag läste precis Låt oss hoppas på det bästa (Albert Bonniers Förlag) av Carolina Setterwall, en självbiografisk roman som var väldigt drabbande eftersom den var så naken och oförskönande. Fantastisk läsning om döden, vardagen, livsvalen, ångesten och kärleken.”
Malin Forsberg, reportagechef

Annons

Boken finns bland annat på Adlibris (reklamlänk via Apprl)  och Bokus

Flickorna

”Boken Flickorna (Natur & Kultur) av Emma Cline skildrar Charles Manson-sekten och de mord som Manson fick sina trogna följare att begå i slutet av 60-talet. Perspektivet är från 14-åriga Evie, en av de unga kvinnor som drogs in i sekten, och läsaren får en inblick i hur det kunde gå så snett. Det är också en berättelse om hur det är att vara tonårstjej, mittemellan barndom och vuxenliv. Spännande, skrämmande och gripande!”
Moa Bejersten, redigerare

Gilla Året Runt på Facebook

Boken finns bland annat på Adlibris (reklamlänk via Apprl)   och Bokus

En enda tår

En enda tår (Libris) av Angèle Lieby är den sanna historien om hur Angèle efter en migränattack blir inlåst i sin egen kropp. Hon förmår varken se, röra sig eller kommunicera – men inombords kan hon höra, tänka och känna. Läkarna förklarar henne hjärndöd och ska stänga av respiratorn. Angèle kan inte protestera… En av de starkaste böcker jag läst.”
Margaretha Malmgren, redaktör/redigerare

Boken finns bland annat på Adlibris (reklamlänk via Apprl)  eller Bokus

Molnfri bombnatt

Molnfri bombnatt (Albert Bonniers Förlag) av Vibeke Olsson är ännu en bok om andra världskriget, men ur ett annat perspektiv än det vi oftast kanske läser om. Detta är kärlekshistorien mellan en tysk flicka och en SS-man. Boken tar många oväntade vändningar och jag hade svårt att släppa den – både när jag läste och efteråt. Tyvärr är boken aktuell även i dag, i en tid då det blåser väldigt intoleranta vindar.”
Daniela Gossell, matredaktör

Boken finns bland annat på Adlibris (reklamlänk via Apprl)  eller på Bokus

Ett litet liv

”Jag blev helt tagen av Ett litet liv (Albert Bonniers Förlag) av Hanya Yanagihara. Historien om fyra manliga vänner i New York lät först bara lagom intressant. Men den visade sig vara en vacker, hemsk och alldeles underbar bok, där främst huvudpersonen Jude och hans liv berör. Trots att boken är över 700 sidor lång tog den slut alldeles för snabbt. Historien stannade dock kvar betydligt längre i mina tankar.”
Elin Gunnarsson, redaktör/redigerare

Boken finns bland annat på Adlibris (reklamlänk via Apprl)  och Bokus

Alltings början

Alltings början (Norstedts) av Karolina Ramqvist är en bitvis självbiografisk roman som utspelar sig i 90-talets Stockholm och handlar om en ung kvinnas väg till vuxenlivet. Sagas mamma är konstnär och radikal feminist och lär Saga att det viktigaste av allt är att bli en stark och självständig kvinna. Trots detta träffar Saga en äldre man och inleder en relation som står i rak motsats till allt hon står för.”
Celia Stahl, hälsoredaktör

Boken finns bland annat på Adlibris (reklamlänk via Apprl)  och Bokus

Läs flera boktips här:

Boktips  om vänskap!

Boktips om mor-dotterrelationer!

Deckarförfattaren Anna Janssons bästa boktips

 


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…