Annons

Annons

Bästa vinerna att ta med bort – redaktionens val!

vintips

Den här tiden på året är fylld av bjudningar, middag, fester och mingel. Då kan det vara trevligt att ta med något till värden/värdinnan. Vi har valt ut de viner vi på redaktionen gärna tar med oss när vi är bortbjudna. Priserna varierar så du kan hitta något för varje tillfälle. En del är fina nog att ge bort i julklapp utan att skämmas.

Annons

Eva
Eva-Stina Sandstedt, Chefredaktör:

Sydafrikanska Allesverloren shiraz (29002), 99 kronor, är en favorit både hemma och att ge bort. Passar med sin fylliga, fruktiga smak underbart till en god köttbit.

Gilla Året Runt på Facebook

ACz

AnnCharlotte Jägberg, Webbredaktör:

•Brunello di Montalcino Poggio Nero (nr 75421) kostar 169 kronor och perfekt rött vin att ha med sig på en lite lyxigare mellandagsmiddag. Beställningssortimentet.

• Ruffino Riserva Ducale Oro (nr 75318) är en klassisk och ljuvligt exklusiv chianti som kostar 205 kronor och finns i beställningssortimentet. Den ger jag i julklapp till svärmor!

Kat

Katarina Mark, Mode- och skönhetsredaktör:
• Gurra Gurra Creek (6302) är ett ekologiskt rött vin från Australien som är supergott! Prova det! Det kostar bara 79 kronor.

• Dr Loosen Riesling Beerenauslese (5364) Vitt sött prisbelönat vin i liten perfekt presentflaska. Dyra droppar med så otroligt goda! Passar bäst till grönmögleostar och olika fruktdesserter men även choklad. Vinet smakar sött med inslag av honung, aprikos, päron, fläder, citrus och saffran, 179 kronor.

sofia

Sofia Gerholm, teknisk redaktör:
• Cantina Zaccagnini Dal Tralcetto (nr 3023), kostar 99 kronor. Jag har kommit in i en period där jag verkligen gillar ”pinnvinet” som det kallas. (Det beror på att det hänger en pinne på flaskan).

Och några bonustips för den som gillar vitt:

• Chablis le Finage (70631) 129 kronor. En supergod Chablis som är lätt mineralig.
• Bodegas Campillo (4202) 89 kronor. En vit Riojanyhet väl värd att prova.

• Paolos Ferro di Cavallo Bianco (75060) 99 kronor. Ett så kallat ”kändisvin”.  Paolo Roberto har tagit in vin från sin pappas hemby i Italien. Gott!

 

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…