Annons

Annons

Behåll semesterkänslan – 6 härliga tips

Känns det tufft att återgå till vardagen efter sommarens semester? Du är inte ensam om att känna så. Behåll semesterlugnet med hjälp av dessa tips.

Ofta njuter vi så mycket av semestern för att vi lever i nuet. Det finns inga måsten och regler utan vi kan vara där vi är just då.

Förläng semesterkänslan. Bild: Denys Kovtun / Alamy

När vi är tillbaka i vardagen fokuserar vi istället på vad vi måste hinna med, vad vi ska göra om ett par timmar och hur veckoplaneringen ser ut. Genom att försöka ta ett steg tillbaka och vara mer i nuet kan vi behålla semesterkänslan ett tag till.

6 tips för att få semesterkänslan att hålla i sig:

1. Ta vara på solljuset

Se till att ladda upp med så mycket naturligt D-vitamin som möjligt. Var utomhus när du kan och gå gärna en promenad på lunchen när solen fortfarande skiner.

2. Boka in roliga saker under hösten

När ledigheten är över kan det kännas som en evighet till nästa semester. Se till att du har roliga aktiviteter inbokade i höst. Kanske en weekendresa, en hotellnatt eller varför inte en middag med dina närmaste vänner? Att ha många små saker att se fram emot gör att den mörka och kalla perioden inte känns lika jobbig.

3. Fortsätt med dina härliga vanor

Egenplockade bär till frukostyoghurten, ett morgondopp i sjön eller en middag nere på kvarterskrogen… Se till att de härliga vanor du började med under semestern fortsätter en bit in på hösten. Bara för att du är tillbaka på jobbet betyder det inte att du måste äta skräpmat i soffan och stressa i dig frukosten på springande fot.

Annons

Bild: Zoonar GmbH / Alamy

4. Unna dig en seg start

Låt mailen vara på autosvar i några dagar till efter jobbstart och njut av att jobba utan att människor förväntar sig att du mailar dem ett svar direkt.

5. Undvik skärmar

Under semestern lockar inte datorn eller mobiltelefonen lika mycket. Istället lägger vi vår tid på att spela spel, bada, äta glass, grilla, sola och läsa böcker. Kom ihåg detta när du är tillbaka från semestern och försök ha kvällarna fria från skärmar. Spela spel med familjen efter middagen, gå iväg på kvällspromenad och köp glass eller lägg dig i sängen en timme tidigare och läs en ny bok.

6. Fortsätt att göra nya saker

Under semestern kanske du upptäckte en ny stad eller testade en ny maträtt? Visst var det härligt? Fortsätt att göra nya saker även när vardagen knackar på dörren. På så sätt känns vardagen inte lika grå och långtråkig och du skapar dessutom nya minnen att bära med dig.

Text: Thowe Wagner, MåBra

Läs också:

Här är dagarna du ska ta semester för att MAXA ledigheten


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…