Annons

Annons

Bergen – staden mellan sju fjäll

Möt småstadscharm
 och världsarv i Bergen 
i Norge. Här får man 
både fantastisk 
natur och kultur 
i världsklass.

Den ikoniska hamnen Bryggen står med på Unescos världsarvslista. Foto: Scanpix

Bergen är Norges näst största stad och har under hela sin historia varit en ledande internationell handels- och sjöfartsstad. Numera är den också europeisk 
kulturstad och världsarvsstad, och stora upplevelser väntar för besökare.

Annons

Bergen bjuder på småstadscharm. Foto: Scanpix

Som inkörsport till de norska fjordarna ger Bergen dig den ideala kombinationen av natur och kultur. Bergen är känt för de sju fjällen som omgärdar staden, det livliga Fisketorget och Fløibanen som går till toppen av fjället Fløyen. Vi ska givetvis uppleva det här.

I Bryggen finns det ofta fina båtar att titta på. Foto: Scanpix

Vi gör också en vandring på Bryggen, som står på Unescos världsarvslista och som påminner om stadens historiska anknytning till Hansaförbundet, det unika fenomenet i tysk och europeisk historia. Samarbetet inkluderade till slut nästan 200 kust- och inlandsstäder. Hansan, det tyska köpmansförbundet, upprättade utlandskontor på Bryggen 1360. I nästan 400 år var de dominerande i staden.

Kabelbanan Fløibanen 
tar oss upp längs fjället Fløyen. Foto: Scanpix

Vi tar bergsbanan upp till Fløyen, där vi får en storstilad utsikt över hela staden om vädret är med oss. Vi får även uppleva den store norske kompositören Edvard Griegs hem, Troldhaugen.
När man är på Vestlandet finns det inget naturligare än att lära känna havet. Vi tar därför havsvägen till Rosendal och Baroniet, i Hardangerfjordens mynning. Det är en vacker syn, både plats- och historiemässigt.

Vi besöker också Troldhaugen, kompositören Edvard Griegs hem. Foto: Scanpix

Vill du veta mer om resan?
Genom att klicka på den röda knappen här under kommer du till Aller travel där du kan läsa fullständigt dagsprogram, se datum för avgångar, priser och mycket mer.


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…