Annons

Annons

Beskedet: Då gör Vikingarna sin allra sista spelning

För över tio år sedan lades Vikingarna ner – men 2016 återförenades bandet som Nya Vikingarna. Nu väljer bandet att göra en allra sista spelning med originalsångaren Christer Sjögren. "Vikingarnas musik får gärna leva vidare men jag vill inte spekulera i någon fortsättning", säger han till Aftonbladet.

Vikingarna har varit ett av dansbandsveriegs klarast lysande stjärnor.

Erik Lihm, Kenth Andersson, Johan Norgren, Kenneth Wahlberg och sjökapten Niklas Gustafsson vid världspremiärspelning för Nya Vikingarna. Bild: Patrik Österberg / IBL Bildbyrå

I juli 2004 gjorde bandet sin sista spelning. Christer Sjögren, som sjöng i originaluppsättningen av Vikingarna, och resten av bandet tackade för sig.

Annons

Men 2016 återuppstod bandet plötsligt som Nya Vikingarna med sångaren Kenneth Wahlberg som frontman. Sedan dess har det dock stormat ordentligt kring bandet. Flera personer har hoppat av satsningen. Sångaren Kenneth Wahlberg meddelade nyligen att han sjukskrivit sig på obestämd tid. Han har också bekräftat att det förekommit förinspelad sång på scen – vilket inte alls är kutym i dansbandvärlden, skriver Expressen.

Gilla Året Runt på Facebook

Kenneth Wahlberg och Christer Sjögren. Bild: Aftonbladet / IBL Bildbyrå

Gör en sista spelning

Mitt under dansbandsveckan i Malung meddelar bandet att det kommer att göra en allra sista spelning.

”Dansbandet Vikingarna har under 2017 turnerat runt i Sverige och spelat upp till dans. Nu är det bestämt att de gör sin sista under Svenska Dansbandsveckan i Malung. Lördag 22 juli 2017 spelar de upp till en sista dans på dansbana 2 på Folkets Park Orrskogen i Malung med Christer Sjögren som sångare”, skriver Dansbandsveckan i pressmeddelandet som citeras av Aftonbladet.

Om det är en tillfällig paus eller en slutgiltig ändstation är oklart. Trummisen Johan Norgren säger till tidningen att spelningen i alla fall är årets sista. I övrigt vill han inte sia om framtiden.

Nya Vikingarna och Christer Sjögren under Peace & Love Festival i Borlänge. Bild: Mattias Hansson / IBL Bildbyrå

För Christer Sjögren är Viking-epoken över.

– Min sista spelning med Vikingarna hade vi den tredje juli 2004. Det var den sista med ordinarie bandet. Jag vill inte ha någon synpunkt på Nya Vikingarna i och med att jag inte startat upp det. Jag har inget emot att de gjorde det. Vikingarnas musik får gärna leva vidare men jag vill inte spekulera i någon fortsättning, säger han till Aftonbladet.

Läs också:

Dansbandsartisten Christer Sjögren: Min fattiga uppväxt har gjort mig ödmjuk

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…