Annons

Annons

Birgit Nilsson hyllas i Allsång på Skansen 10 juli

I Allsång på Skansen hyllas operasångerskan Birgit Nilsson. Allsångsledaren Sanna Nielsen gästas av Avantgardet, Markoolio, Lilla Al-Fadji, Cornelia Beskow och Margaret.

Sanna Nielsen i Allsång på Skansen 3 juli 2018.

Sanna Nielsen i ”Allsång på Skansen”. Bild: IBL Bildbyrå

Förra veckan var det Barbro ”Lill-Babs” Svensson som hyllades från Sollidens scen på Skansen i Stockholm. Nanne Grönvall, Sarah Dawn Finer, Petra Marklund, Towa Carson, Ann-Louise Hanson och Siw Malmqvist framförde ett medley för att hylla den bortgångna artisten.

Annons

Dessutom passade några av de tidigare allsångsledarna – Lasse Berghagen, Måns Zelmerlöw, Anders Lundin och Petra Marklund – på att gästa programmet.

– Det var en jätterolig idé att föra oss samman, tycker jag. Vi har ju inte haft någon gemenskap efteråt på det sättet. Sanna har jag kontakt med och försöker peppa och sådär. Så det var jättekul att ses och det kändes väldigt bra, sa Lasse Berghagen till Aftonbladet efter programmet.

Tidigare Allsångsledarna Måns Zelmerlöw, Anders Lundin, Lasse Berghagen, Petra Marklund med Sanna Nielsen på Skansen i Stockholm i juli 2018.

Tidigare Allsångsledarna Måns Zelmerlöw, Anders Lundin, Lasse Berghagen, Petra Marklund med Sanna Nielsen. Bild: IBL Bildbyrå

Hyllar Birgit Nilsson

Den här veckan kommer operasångerskan Cornelia Beskow till Skansen för att uppmärksamma Birgit Nilsson. Operasångerskan Birgit Nilsson, som gick bort 2005, skulle ha fyllt 100 år i år.

Hösten 2017 vann Cornelia Beskow första pris, publikens pris, orkesterns pris och ungdomens pris i världens största Wagnertävling. Nu hyllar hon Birgit Nilsson i Allsången.

– Jag fick den stora äran att träffa Birgit i livet. Så fort hon kom in i ett rum så tystnade alla. Man visste inte vem det var som kom in men man kände att det var en stjärna. Hon var jättefin, jättetrevlig och en stark kvinna med mycket pondus som jag såg upp till jättemycket. Det känns fint att kunna få uppmärksamma henne, säger Sanna Nielsen till Expressen.

Läs också vårt reportage om operastjärnans uppväxt och liv: Hela världen hyllar Birgit Nilsson – skulle fyllt 100 år

Programmet gästas även av Avantgardet, Felipe Leiva Wengers karaktär Lilla Al-Fadji, Margaret och Markoolio. För Markoolio är det ett lite speciellt år eftersom han firar tjugo år som artist.

Marko

Marko ”Markoolio” Lehtosalo. Bild: IBL Bildbyrå

Marko ”Markoolio” Lehtosalo är dessutom aktuell som en av årets sommarpratare i Sommar i P1. Inför programmet, som sänds den 12 juli, har Markoolio avslöjat att han kommer att berätta mer om sin uppväxt som kantades av både alkohol och våld.

– Det känns jävligt läskigt, för jag har liksom stängt av det som har hänt. Jag har lagt det i en liten ask på hyllan och liksom inte öppnat den asken, sa han till Aftonbladet i samband med att årets sommarpratare presenterades.

De gästar Allsång på Skansen 2018

Text: Helena Sjögren

Läs också:

Sanna Nielsen – så får du stilen!

Sanna Nielsen är en modern kvinna på många sätt: ”Jag skulle kunna tänka mig att fria”

Hela världen hyllar Birgit Nilsson – skulle fyllt 100 år


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…