Annons

Annons

Biskvier med limekräm

Baka söta, små bakverk. Perfekta till kaffet efter middagen. Ett riktigt gott recept!

Skärmavbild 2014-02-07 kl. 16.40.40

20 stycken

275 g mandelmassa
1 äggvita
strösocker
275 g mandelmassa
1 äggvita
strösocker

Kräm:
3/4 dl strösocker
3/4 dl vatten
3 äggulor
150 g smör
1 lime, rivet skal och saft
150 g vit choklad

Annons

Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan grovt. Tillsätt äggvitan lite i taget och blanda till en smet. Forma tjugo runda kulor och rulla dem i strösocker. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 8 minuter. Låt svalna

Gilla Året Runt på Facebook

Koka ihop socker och vatten till en simmig lag. Ta från värmen. Vispa ner äggulor, limesaft och skal. Låt svalna. Tillsätt smöret klickvis medan du vispar.

Vänd på kakorna och bred rikligt med kräm på undersidan. Ställ in i frysen i en timme.

Smält chokladen och doppa kakorna i. Låt stelna. Garnera med lime eller citronskal.

Av: Charoumati Roug Foto: Wolfgang Kleinschmidt


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…