Annons

Annons

Björn Ranelid viger par – under Bokmässa: ”Större än ett Nobelpris”

Björn Ranelid har både sjungit och skrivit om kärlekens mirakel. Under Bokmässan i Göteborg kommer författaren förrätta vigslar på plats i utställningshallarna. "Att viga människor i kärlek på Bokmässan i Göteborg är större för mig än ett Nobelpris i litteratur", säger han själv.

Björn Ranelid kommer utföra vigslar på Bokmässan. Bild: Bokmässan

Tidigare i år blev författaren Björn Ranelid vigselförrättare. Den 15 juli 2017 kommer han att viga sitt första par i skånska Brösarp.

– Jag ser det som ett hedersuppdrag, har han tidigare sagt till Året Runt.

”Större än ett Nobelpris”

I samband med Bokmässan i Göteborg i höst kommer Björn Ranelid att finnas på plats, men inte bara i egenskap av författare utan även vigselförrättare. Mitt under pågående evenemang, och vägg i vägg  med utställarna, kommer Björn Ranelid förrätta vigslar.

Annons

– Att viga människor i kärlek på Bokmässan i Göteborg är större för mig än ett Nobelpris i litteratur, hälsar vigselförrättaren själv enligt Bokmässan.

Bröllopsklockarna kommer att klämta under lördagen och söndagen. Själva ceremonin kommer att att ske i den så kallade Biblioteksloungen – dagen till ära smyckad med blommor och blader.

Par som är intresserade har möjlighet att ansöka om att få vigas under mässan. Ett antal kommer sedan att väljas ut, skriver Bokmässan.

Text: Helena Sjögren

Läs också:

Björn Ranelid om det språkliga förfallet: sågar mellis, svinlycklig och moves

10 oförglömliga Björn Ranelid-citat!

 


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…