Annons

Annons

Björnbärscheesecake

Bjud på en läcker björnbärscheesecake med frisk smak av lime. Perfekt som både dessert och fika!

Björnbärscheesecake

Björnbärscheesecake

8–10 bitar

Botten:
75 g smält smör
200 g chokladkex utan fyllning

Fyllning 1:
400 g färskost
2 ägg
1 dl strösocker
2 limer, rivet skal

Fyllning 2:
2 ½ dl gräddfil
1 dl strösocker
1 dl björnbärsmarmelad

Annons

Garnering:
björnbär
lime
mynta

1. Sätt ugnen på 150°.
2. Botten: Smält smöret. Krossa kexen och blanda dem med smöret. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Tillaga i ugnen, 15 minuter. Låt svalna. Höj ugnsvärmen till 225°.
3. Fyllning 1: Rör samman färskost, ägg, socker och lime- skal och bred över botten. Tillaga i ugnen, 20 minuter. Ta ut kakan och stäng av ugnen. Ska kakan svalna? Nej, det ska den inte, det ska vara eftervärme kvar i ugnen.
4. Fyllning 2: Blanda gräddfil och socker och bred över kakan. Ringla över björnbärsmarmelad. Dra med en kniv så att det blir lite av ett rut mönster. Låt stå i ugnen på eftervärme, 5 minuter.
5. Vid servering: Garnera med björnbär, lime och mynta.

Gilla Året Runt på Facebook

Av Janet Gustavsson Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Chokladkaka med björnbär

Äppelcheesecake med hasselnötter

Chokladmousse med björnbär


Kommentera

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…