Annons

Annons

Smarrigt med maräng och bär

Året Runt

Maffigaste marängtårtan fylld med ljuvliga bär.

8 personer:
75 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
4 äggulor
2 msk mjölk
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
maräng:
4 äggvitor
2 dl strösocker
50 g flagad mandel
fyllning och topping:
6 dl vispgrädde
färska bär

Annons

Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker poröst. Rör ner en äggula i taget och vispa ordentligt mellan varje gula. Rör ner mjölken.

Blanda mjöl och bakpulver, sikta ner i smeten. Rör till en slät och fin smet.

Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt sock­ret, fortsätt vispa tills maräng­en är blank och fin.

Bred ut smeten i en bakplåts­pappersklädd liten långpanna, ca 20×25 cm. Bred ut maräng­en ovanpå. Strö över flagad mandel.

Grädda i nedre delen av ugn­en ca 25 minuter. Lyft upp ka­kan ur formen och låt svalna.

Dela kakan i två lika stora delar. Placera en av bottnarna på ett uppläggningsfat. Vispa grädden, fördela halva mängd­en grädde på tårtbottnen. Strö över halva mängden bär.

Lägg på nästa botten och bred resten av grädden över. Toppa med resterande bär.

 


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…