Annons

Annons

Blåbärsbrownies med glasyr

Bjud på kladdchokladbrownies med söta blåbär!

Blåbärsbrownies med glasyr

ca 45 stycken

100 g hasselnötter
100 g valnötter
300 g smör eller margarin
1½ dl kakao
6 ägg
6 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
5 dl blåbär
Glasyr:
100 g smör
150 g ljus choklad
½ dl florsocker
½ dl kakao
1 msk kokt kaffe
Garnering:
blåbär
2–3 msk vita chokladlinser

Annons

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Hacka nötterna grovt. Smält matfettet i en gryta. Ta av grytan från värmen och vispa ner siktad kakao. Låt svalna.
3. Vispa ägg och strösocker pösigt.
4. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten växelvis med det smälta matfettet. Vänd ner nötterna.
5. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna, ca 30×40 cm. Släta till smeten och strö över bären.
6. Grädda i nedre delen av ugnen 20–25 minuter. Känn med sticka att den är färdig. Ta ut och låt svalna.
7. Glasyr: Smält smöret och chokladen i en kastrull på svag värme. Tillsätt florsocker, kakao och kaffe. Rör samman till en slät glasyr och låt svalna.
8. Bred ut glasyren över kakan och strö över blåbär och chokladlinser. Låt kakan stå svalt så att glasyren stelnar. Skär i rutor vid servering.

Recept: Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Jordnötsbrownies – kan du motstå?

8 katastrofalt misslyckade bakverk – och hur de skulle se ut egentligen

Toscakaka med choklad

 


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…