Annons

Annons

Blåbärscheesecake med knäckig Daim

Blåbärssäsongen är redan här, rekordtidig och lika efterlängtad som alltid. Njut av de underbart goda och nyttiga bären, kanske i en ljuvlig cheesecake med Daim?

Blåbärscheesecake

Blåbärscheesecake

8–10 bitar

14 digestivekex
100 g smör
1 dubbeldaim

Fyllning:
4 ägg
2 dl strösocker
400 g färskost
1/2 dl vetemjöl
50 g rumsvarmt smör
2 dl mjölk
2 tsk vaniljsocker
2 dl blåbär

Garnering:
2 dl blåbär
florsocker

Annons

Sätt ugnen på 175 grader.
Mixa kex och Daim till smulor, häll över smält smör och tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant.
Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna med 1 dl strösocker, ställ åt sidan. Vispa äggulorna
med resten av sockret, tillsätt färskost, vetemjöl, smör, mjölk och vaniljsocker, rör till en jämn smet. Vänd ner de vispade äggvitorna.

Gilla Året Runt på Facebook

Rör ner blåbären i smeten och häll den i formen.

Grädda ca 50 minuter, stäng av värmen och låt kakan stå ytterligare 15 minuter.
Pudra florsocker över den bakade kakan och strö över resten av blåbären.

Recept Bitte E:son Forsberg Foto Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…