Annons

Annons

Blåbärskaka med mascarpone

Baka i långapanna och dekorera med krämig mascarpone och nyttiga blåbär.

Blåbärskaka med mascarpone

ca 16 bitar
175 g smör, rumstempererat
3/4 dl strösocker
1 äggula
3 dl vetemjöl
1/2 dl kakaopulver
2 tsk bakpulver

Topping:
250 g mascarpone
1 dl florsocker
3 dl blåbär
1 dl pistaschnötter eller flagad mandel

Annons

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggulan. Blanda mjöl, kakaopulver och bakpulver. Vänd ner i smörsmeten.
Lägg ett bakplåtspapper i bottnen av en avlång form, ca 18×24 cm. Häll i smeten. Grädda mitt ugnen 25 minuter, låt svalna.
Vispa mascarpone och florsocker och häll över den avsvalnade kakan. Ställ kallt minst 3 timmar. Strö över blåbär och hackade nötter/mandel. Skär upp i bitar.

Av Bitte Eson Forsbeg Foto Anders Norrsell

Gillar du att baka i lånpanna? Då hittar du fler goda recept här>>

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…