Annons

Annons

Blommig prinsesstårta

Baka denna ljuvliga prinsesstårta till mor!

 

Blommig prinsesstårta

10 bitar
Bottnar:
4 ägg
2 dl strösocker
11/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl potatismjöl
Vaniljkräm:
2 äggulor
2 msk strösocker
1 msk potatismjöl
21/2 dl mjölk
1 msk vaniljsocker
Garnering:
1 dl hallonsylt
4 dl vispgrädde
1 pkt färdigkavlad vit marsipan
100 g gul sockermassa
100 g rosa sockermassa
100 g grön sockermassa

Annons

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Bottnar: Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och potatismjöl; sikta ner det i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 20 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen, 40 minuter. Låt svalna.
3. Vaniljkräm: Vispa samman äggulor, socker, potatismjöl och mjölk i en kastrull. Värm under omrörning tills krämen tjocknar. Låt svalna. Rör ner vaniljsocker.
4. Dela sockerkakan i 3 bottnar. Spara mellanbottnen till sist. Bred hallonsylt på den understa bottnen. Lägg på nästa botten och bred på vaniljkräm.
5. Vispa grädden. Lägg av 
grädden ovanpå vaniljkrämen och forma grädden som en kulle. Lägg den sista bottnen (mellanbottnen) ovanpå grädden. Bred på resten av grädden runt om hela tårtan.
6. Rulla ut marsipanen; den ska
vara 15 cm bredare än tårtan. Är den inte det så kavla ut den lite
till på plasten den ligger på.
7. Lyft upp marsipanen och lägg den över tårtan. Skär bort överflödig marsipan.
8. Kavla ut sockermassorna.
Ta ut blommor och blad och
garnera tårtan med dessa. Pensla dem lätt med vatten undertill så fäster de fint på marsipanen.

Recept: Kerstin Svensson
Foto: Olof Abrahamsson

Prova också:

Valnötstårta med apelsintryffel

Kokosrulltårta med röda bär


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…