Annons

Annons

Boeuf bourguignon

Helgens sköna långkok! Ett riktigt klassiskt recept!

Boeuf bourguinon

6 Personer

1 kg högrev
smör till stekning
200 g rimmat sidfläsk, tärnat
200 g smålök
salt, peppar
1–2 dl vatten
4 dl rött vin
1 morot
1 purjolök
1 knippe persiljekvistar
1 lagerblad
1 tsk timjan
1 tsk dragon
1 msk tomatpuré
200 g färska champinjoner
4 vitlöksklyftor, skivade

Annons

Bryn fläsket i smör i en stekpanna. Skala lökarna och låt dem steka med, rör om då och då. Kvarta eller skiva svampen och lägg ner i grytan, låt koka under lock ca 10 minuter. Ta upp alla bitar med hålsslev och lägg åt sidan.

Skär köttet i ca 3 cm stora bitar. Salta och peppra köttet och bryn sedan i omgångar så att det får fins stekyta. Lägg över i grytan. Koka ur stekpannan med lite vatten och häll över köttet. Fyll på med det röda vinet. Låt allt koka upp.

Slanta moroten och strimla purjolöken och vänd ner i grytan tillsammans med persilja, lagerblad, örtkryddor och tomatpuré. Lägg på locket och låt allt puttra i ca 1 timme. Smaka av med salt och peppar och låt den sjuda vidare i ca 45 minuter.

Lägg ner lök, vitlök, svamp och fläsk i grytan, låt koka upp. Servera grytan med ris, potatismos eller kokt potatis.

Av Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell


1 kommentar

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…